23 Ağustos 2017 Çarşamba 16:51
Kırşehir Belediye Başkanından Vali Elban'a Ziyaret

Diyadin’deki Jeotermal tesisleri ve domates seralarında incelemelerde bulunan Kırşehir Belediye Başkanı ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Sulu ve beraberindeki heyetle birlikte Ağrı Valisi ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Süleyman Elban'ı ziyaret etti.

Diyadin ilçesindeki jeotermal kaynaklarının mevcut durumu ve yapılabilecek çalışmaların ele alındığı görüşmede Başkan Bahçeci, Diyadin'de çok büyük bir jeotermal potansiyelinin olduğunu belirterek, terörün bitmesi ile kalkınmanın da beraberinde geleceğini kaydetti.

Jeotermal kaynakların kullanılması ile hem ülke hem ilin ekonomisine ciddi katkıların olacağını belirten Vali Elban, bunun en iyi örneğinin Diyadin’de jeotermal su ile -30’larda üretilen domatesin olduğunu dile getirdi.

Diyadin’deki sera alanının Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kapsamına alındığını hatırlatan Vali Elban, “buradaki çalışmalar bittiğinde direk ya da dolaylı olarak binlerce kişinin istihdam edilmesi sağlanacak. Ayrıca burada üretilen domates ve diğer sebzeler hem iç hem de dış pazarda önemli bir paya sahip olacak. İleriki dönemlerde buradaki kaynaklar farklı alanlarda da değerlendirilecek” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elban, ziyaretin anısına Başkan Bahçeci’ye plaket takdim etti.

kirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-001.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-002.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-003.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-004.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-005.jpgkirsehir-belediye-baskanindan-vali-elbana-ziyaret-006.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.