08 Ocak 2018 Pazartesi 14:07
Kitaplar Konuşuyor Geleceğimiz Aydınlanıyor Projesi

Proje hakkında bilgi veren Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan,

”Projenin temel amacı, ilimizdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak; öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır. Bu yolla öğrencilerin analitik düşünen, düşündüğünü doğru ve açık bir şekilde ifade edebilen, algılama gücü yüksek, yorum ve sentez yapabilen, sorgulayan, tartışan, doğruların tek noktadan değil çeşitli bakış açılarıyla ortaya çıkacağını kavramış, güzellik duygusu ve estetik anlayışı gelişmiş, kültürlü, milli ve manevi değerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlaması amaçlanmaktadır.

Okul müdürlükleri il komisyonunca her dönem için belirlenmiş kitapları temin ederek öğrencilerin erişimine sunar. Ağrı genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel ortaokullarda öğrenim görmekte olan 5-6-7-8 ve liselerde 9-10-11-12 sınıf öğrencilerini kapsayan yarışmada öğrenciler, komisyon üyelerince hazırlanan sorular ile dönem sonlarında ve sene sonunda olmak üzere toplam üç sınavdan geçerek dereceye girme hakkına sahip olurlar. İl finalinde değerlendirme İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce oluşturulacak ortaokullar için 5, liseler için 5 kişilik komisyon tarafından yapılacaktır.

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ödüllendirilecektir”dedi.

Son Güncelleme: 08.01.2018 07:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.