26 Mayıs 2020 Salı 14:34
Kızılay Ağrı Şubesi Bayramda'da vatandaşların yardımındaydı

Kızılay Ağrı Şubesi vatandaşların ihtiyacını karşıladı

Bayram süresince uygulanacak sokağa çıkma yasağına hazırlıksız yakalanan vatandaşların ihtiyaçları Kızılay Ağrı Şubesi tarafından karşılandı.

Kızılay Ağrı Şubesi, kentin mahallelerini dolaşarak vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı.

Vatandaşların ihtiyaçlarını soran Kızılay Şube Başkanı Orhan Tatlı, Kızılay gönüllülerini yönlendirerek vatandaşların taleplerini karşılama çalıştı. Evlerinin balkonlarına, camlara çıkan vatandaşlar ihtiyaçları için sarkıttıkları sepetlere ile kendilerine verilen malzemeleri aldı.

Bu davranışlarından dolayı halktan takdir topladıklarını belirten Şube Başkanı Orhan Tatlı, kendilerine gelen ihbarlar üzerine harekete geçtiklerini ve yasağın uygulanacağı son güne kadar sokaklarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret göstereceklerini belirtti.

Tatlı, mahallelerde ikamet eden vatandaşların yanı sıra, hastanede kalan refakatçılarında çeşitli ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, şu ana kadar 2 bin ekmek ve her biri 5 litrelik olmak üzere bin 500 su bidonu dağıttıklarını söyledi.

Yatan Hastalara Su , Süt ve Meyve suyu ikram ettik

Dört günlük sokağa çıkma yasağının ilan edildiği günden beri sokakta olduklarını dile getiren Tatlı, "Şu an hastanedeyiz, yatan hastalara su, meyve suyu, süt gibi ürünler getirip dağıttık. Marketler kapalı, bu tür ürünleri temin etmekte zorlanan hasta yakınlarımız, refakatçılar vardı, bizlerde hastaneyi ziyaret edip yatan hasta sayısına göre hediye paketi şeklinde arkadaşlarımızla beraber ulaştırdık.

18 Mahallede ekmek ve Su dağıttık

18 mahallemizden ekmeği olmayan evlerimiz vardı, onlara ekmek tedarik ettik, genel merkezimizin göndermiş olduğu maskeler vardı, maskeleri tebrik kartları ile beraber ulaştırdık. Evde kalan çocuklarımızda neşe içinde yaşayamadıkları bayram için çikolata, meyve suyu, şeker ikramında bulunduk. Onların neşesine ortak olduk.

Bu süreçte yaptığımız dağıtımların kapsamında 2 bin adet ekmek dağıttık. Her biri 5 litre olmak üzere bin 500 su bidonları dağıttık, meyve suyu, çikolata, şekerler ikramlarında bulunduk. Yaptığımız çalışmadan dolayı vatandaşlar bizleri tebrik ettiler, yaşanan bayram sevincine ortak olduk." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 27.05.2020 17:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.