18 Aralık 2020 Cuma 00:12
Kızılay Ağrı Şubesi Evi Yanan Aile İçin Yardım Kampanyasını Tamamladı

Ağrı'da evi yanan aile için yardım toplandı

5 Aralık günü evlerinde çıkan yangını fark edip eşi ve iki çocuğunu dışarı çıkarmayı başaran Özgür Murat, yangında mahsur kalan diğer iki çocuğu için bir daha alevlerin içine dalmış ama dışarı çıkamamıştı. Solunum sıkıntısı yaşayan baba Özgür Murat ile 2 çocuğu yanarak hayatını kaybetmişti.

İkamet ettikleri evlerinin ve eşyalarının kullanılmaz hale gelmesi nedeni ile başlarını sokacak bir eve ihtiyaç duyan Murat ailesinin geride kalan fertleri için Kızılay Ağrı Şubesi tarafından "Ev Yardım Kampanyası" başlatıldı ve kısa sürede halkın ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde toplamda 299 bin 586 TL para toplandı.

Kampanyanın bugün son bulduğunu belirten Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, halkın aileyi sahiplendiğini vurguladı.

Şube binasında basın açıklaması yapan Tatlı, "Yaptığımız bu kampanya çok muazzam bir etki gösterdi. Türkiye'nin tamamının, yurtdışında yaşayan ve yıllar önce bu memleketten ayrılmış olan tüm insanların gönlünün ve kalbinin harekete geçmesini sağladı. Bizi arayıp ağlayarak 'Ne yapabiliriz?' diye çırpınırcasına irtibata geçtiler. Kampanyanın birinci gününde 231 tane bağışçımız kampanya destek verdik.

Kampanyanın bugün geldiği son noktada bin 591 tane bağışçımız bu işe destek verdi, gönül verdi. Yardım kampanyamıza ilk gelen miktar 15 TL oldu.

Bir ablamız para göndererek, 'engelli çocuğumun kumbarasındaki parayı gönderiyorum, çocuğum haberleri gördü, destek vermek istedi' dedi. İnsanların yüreğinin yandığını, gelen paralardan ve yapılan açıklamalardan anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2020-12-18 00:48:06

Başkana helal olsun