13 Nisan 2020 Pazartesi 16:35
Kızılay Ağrı Şubesi Her gün 3 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Kızılay, Ağrı'da evlerinden çıkamayan 3 bin kişiye her gün sıcak yemek ulaştırıyor

Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Kızılay Ağrı Şubesi, salgın nedeni ile dışarı çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara sıcak yemek hizmeti devam ediyor.

Yetkililer tarafından, Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda, 65 yaş üstü vatandaşların evlerinden dışarı çıkmaları yasaklanırken, kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşların ise mecbur kalmadıkça evlerinde çıkmamaları tavsiye ediliyor.

Evinden çıkmayan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için İçişleri Bakanlığı talimatı ile 81 il valiliğine gönderilen genelge ile kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden Kızılay Ağrı Şubesi, her gün kentte üç bin kişiye sıcak yemek dağıtımı ile birlikte evlerinden çıkamayan kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara da yardımlarını ulaştırıyor.

Kızılay yönetimi ve gönüllüleri, evden çıkmaları yasak olan 65 yaş üstü vatandaşlara da sıcak yemek götürerek çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Çalışmalarında gece gündüz ayrımı yapmadıklarını kaydeden Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, yaptıkları yardımların yanında kişilerin özel talepleri de olduğu zaman karşılamaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Orhan Tatlı, "Kızılay olarak günlük 3 bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Malumunuz küresel bir salgın var, bundan dolayı evinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara da valilik bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile beraber, yemeklerini evlerine kadar götürüyoruz.

3 bin evimize ek olarak evlerinde yalnız başına kalan 30 bireyimizi ve ailelerimizi de bu yardımlar kapsamına kattık.

Yemeğin yanında hayırseverlerimiz tarafından bağışlanan meyve, sebze gibi ürünleri de ek olarak ulaştırıyoruz. Maddi durumu elverişli olan insanlar taleplerini iletiyorlar, bizler de Kızılay ve diğer ekipler olarak, saat kaç olursa olsun, kişilerin tüm taleplerini yerine getiriyoruz. Bunu yaparken polis ve jandarma ile birlikte gerçekleştiriyoruz.

Maddi durumu yetersiz olan vatandaşların ve rahatsızlıkları olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz." şeklinde konuştu.

,

Son Güncelleme: 13.04.2020 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.