27 Şubat 2020 Perşembe 12:17
"KodlAğrı Tanıtım ve Çalıştay Programı" başladı

BİLSEM'de öğrencilerin yapmış oldUKLARI projeleri inceleyen ekip, çalıştay programının ilk gününde bir otelde Ağrı Valisi Süleyman Elban'la bir araya geldi.

Elban, kişi başına düşen milli gelir bakımından son 4-5 yıldır Ağrı'nın son sırada olduğunu ve geçen yıla kadar da sağlıkta 80. sırada yer aldıklarını söyledi.

Ağrı'nın eğitimde önemli bir ilerleme kaydettiğini belirten Vali Süleyman Elban, şöyle konuştu:

"Bazı veriler açısından maalesef Ağrı son sıralarda. Ancak eğitimde yapılan çalışmalarla birlikte geçen yıla nazaran 6 sıra ilerledik ve 75. sıraya yükseldik. Bu sene hedefimiz ilk 50'ler. Bu, sürpriz olmaz çünkü eğitimde yoğun çalışmalar var. Sağlıkta 77. sıraya geldik. Ekonomide bir canlanma belirtisi var. Kodlama bizim için eğitim alanındaki amiral gemimiz, ufkumuz."

Elban, kodlama eğitiminin donanımlı insan yetiştirmeyle ilgili yaptıkları çalışmanın bir parçası olduğunu belirterek, "Kodlamayla ilgili çocuklarımıza 'iyi bir hukukçu olun, iyi bir hukuk yazılımı yapın, iyi bir doktor olun ama yazılımdan anlayın, yani herhangi bir mesleği yapın bu işi de öğrenin, futbol oynar gibi, yüzme sporuyla uğraşır gibi bağlama ve keman çalar gibi öğrenin' diyoruz." açıklamasında bulundu.

Vali Elban, "KodlAğrı" projesinin 2017 yılının kasım ayında başladığını, daha önce Ağrı'da kodlama eğitimi olmadığını ve il genelindeki 165 bin öğrencinin tamamının kodlama eğitimi ile eğitim aldığını söyledi.

Sunumların ardından sona eren çalıştayın ilk gününde düzenlenen programa, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Son Güncelleme: 27.02.2020 16:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.