28 Mart 2020 Cumartesi 20:05
Koronavirus'ten korunmak için Hamile ve emziren kadınlar dikkatli olmalı!

Hamile ve emziren kadınlar Coronavirus'ten korunmak için daha hassas olmalı!

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Seyithan Güler, salgın nedeni ile özellikle hamile kadınların ve emziren annelerin hijyen konusuna çok dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Güler, bu süreçte hamile kadınların bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları ve annelerin emzirdikleri çocukları için mutlak surette maske ve eldiven kullanmaları gerektiğinin altını önemle çizdi.

"Hamile kadınlar özellikle kalabalık ortamlardan uzak durmalı"

Op. Dr. Güler, "Hamile kadınlar özellikle el hijyenlerine dikkat etmeleri lazım. El hijyeni dediğimiz ise en az 20 saniye süreyle ellerini sabunlu su ile yıkamaları gerekiyor. Günde en az 2 litre su içmeliler. Özellikle yabancı bir materyal ile temas olduktan sonra ellerini yüzlerine dokunmadan önce ellerini mutlaka yıkamaları gerekiyor. Hamile kadınlar, bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaları gerekir. Bağışıklık sistemleri için dengeli ve düzenli beslenmeliler. Özellikle grip ve nezle gibi ateşli hastalıklar olduğu zaman mutlaka hastaneye başvurmaları lazım. Bu tür hastalıklar da Coronavirus çıkabilir. Bulaştırmayı engellemek için sarılmamak, el sıkışmamak gerekiyor. Çevredeki insanlardan en az bir metre hatta iki metre uzak durulmalı, özellikle de kalabalık ortamlardan uzak durulmalı." dedi.

"Hamile ve emziren kadınlar seyahate çıkılmamalı"

Op. Dr. Güler, "Hamile kadınların, mecbur kalmadıkça seyahate çıkmamaları, özellikle uçak yolculuklarından kaçınmaları lazım ve sosyal aktivitelerin ertelenmesi gerekiyor. Emziren anneler mümkünse bebeği beslemeden önce ellerini yıkamaları ve maske takmaları önemli. Bulundukları ortamları günde en az 2-3 defa havalandırmaları gerekiyor. Mecbur kalmadıkça evden çıkmamalılar." şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.