27 Nisan 2014 Pazar 14:45
Koyun Sürüleri Yaylaya Çıkarılamıyor

Ağrı’nın Eleşkirt ilçende debisi yükselen derenin geçit vermemesi nedeniyle küçükbaş hayvanlar halayaylalara çıkarılamadı.

 

 

İlçe merkezine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 50 hane ve 210 nüfuslu Çat Kösedağ köylüleri, dağlardaki karların erimesiyle debisi yükselen dereden koyunlarını geçirememekten dolayı büyük sıkıntı çekiyorlar. Çat Kösedağ Köyü Muhtarı Orhan Çur, bu yıl doğumlarla beraber köyde 3 bin 500 civarında küçükbaş hayvan olduğunu belirterek, “Köyümüzün kuzeyi tamamen çıplak bir arazi, adete çöl.

 

Köyümüzün batısında çok büyük mera ve yaylalarımız var. Ama doğum yapan koyun ve keçileri yavrularıyla beraber sudan geçiremiyoruz. Hayvanlarımız hemen hastalanıyor. 15-20 gündür kuzular doğmaya başladı. Hayvanlar karınlarını doyurabilecekler ki kuzularını doyursunlar.

 

Ama su koyunların boy seviyesini aştığı için yaylaların bulunduğu bölgeye geçiremiyoruz. Kendi imkanlarımızla tahtadan küçük bir köprü yaptık ve sadece biz karşıya geçebiliyoruz. Hayvanlarımız ekim ayından beri içerideydi. 20 gündür dışarıya çıkmaya başladık. Yetkililerden sıkıntılarımıza bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.









Son Güncelleme: 27.04.2014 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.