08 Nisan 2017 Cumartesi 15:25
Küçük ve Büyükbaş Hayvanlara Küpe Affı Çıktı

​Küpe affı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına küpe takmayan yetiştiricilerin ellerindeki küpesiz hayvanlar 31 Aralık 2017 tarihine kadar her yaşta hayvan küpelenecektir.

Resmi Gazete'nin 4 Nisan 2017 tarihli sayısında yayınlanan iki ayrı yönetmelik değişikliği ile hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvanlar için küpe affı getiriliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Yönetmelik değişikliklerine göre, hayvan sahipleri 31 Aralık 2017 tarihine kadar küpesiz hayvanlarına küpe takarak kayıt sistemine dahil edebilecekler. Bu tarihe kadar küpe taktırmadıkları için herhangi bir cezai işlem yapılmayacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ENGİN; "Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile  Koyun Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'ler doğrultusunda sığır cinsi hayvanların 30 Haziran 2014 tarihine ve koyun keçi türü hayvanların ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar her yaştaki hayvanın küpeleme ve kayıt altına alma işlemlerinin devam edeceğini" söyledi. ENGİN, bu süre zarfında üreticilerin mağdur olmaması için İl ve İlçe müdürlüklerine müracaat etmeleri ve konunun hassasiyetine binaen daha duyarlı olmaları gerektiğini belirtti.

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.