04 Ocak 2021 Pazartesi 20:28
Leyla Davasında Amcasının Tahliyesine Yapılan İtiraz Reddedildi

"Leyla Aydemir cinayeti" davasında tutuklu sanığın tahliyesine itiraz reddedildi

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'nın, Ağrı'da kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin davada yerel mahkemece "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan amca Yusuf Aydemir'in tahliyesine karar veren Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi'ne sunduğu itiraz dilekçesi reddedildi.

Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığının, Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesince "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan amca Yusuf Aydemir'in, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesindeki değerlendirme sonucu tahliyesine yapılan itirazı karara bağladı.
Mahkeme, sanık Yusuf Aydemir'in tahliyesine yönelik kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı gerekçesiyle itirazın reddine karar verdi.

MİNİK LEYLA'NIN CESEDİ 18 GÜN SONRA BULUNMUŞTU

Ağrı'da 15 Haziran 2018'de Ramazan Bayramı dolayısıyla ailesiyle dedesine ziyarete gittiği Bezirhane köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in bulunması için çalışma başlatılmıştı.

Çalışmalar kapsamında ekiplerce bölgedeki dere yatakları, sazlık alanlar, otla kaplı araziler, köydeki metruk yapılar, tandır evleri, ahır ve çocuğun gidebileceği bütün alanlar, kadavra köpekleri de kullanılarak aranmıştı.

Leyla Aydemir'in cesedi, kaybolduktan 18 gün sonra köye 2 kilometre mesafede, kent merkezine giden yolun yakınında akarsu kenarındaki ağaçların arasında bulunmuş, vücudunda darp ya da yara izine rastlanmayan çocuğun cenazesi Bezirhane köyünde defnedilmişti.

Son Güncelleme: 05.01.2021 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.