14 Mayıs 2014 Çarşamba 18:40
Liseli Evren'in Projesiyle Doğubayazıt'ta 1 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Ahmedi Hani Anadolu Lisesi 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Evren Şahin'in hazırladığı projeyle 1 milyon fidan toprakla buluşacak.

 

 

Evren Şahin, Doğubayazıt'ta yeterince park ve yeşil alan bulunmaması nedeniyle 'Bazid (Doğubayazıt) Fikir Kulübü Şehir Ormanı' adlı proje hazırladı. Şahin, projesine destek olmaları için ilk olarak okuldaki öğretmenlerinden ve öğrenci arkadaşlarından yardım istedi. Daha sonra sosyal medya üzerinden projesini duyuran Şahin'e önce Kaymakam Karahan Daştan ile Belediye Başkanı BDP'li Murat Rohat Özbay, sonra da bazı hayırsever iş adamları destek verdi. Fidan yardımında bulunulması üzerine Şahin, projeye tahsis edilen ve hazineye ait İshak Paşa Sarayı yakınındaki araziye 2 bin fidanı dikmek için kolları sıvadı. Öğretmenler ve öğrencilerle birlikte fidan dikimini başlatan Evren Şahin, arkadaşlarıyla birlikte 1 milyon fidan dikmeyi hedefllediğini bildirdi. Şahin, "Halkımızın piknik yapabileceği, ailesiyle gezip dinlenebileceği bir orman olmasını hep arzu ettim. İklim koşullarına ve yöreye uygunluğu açısından çam ağacı diktik. Projeyi gerçekleştirmek için 400 dönüm tahsisli arazimiz var. Hedefimiz 1 milyonuncu fidanı dikmek" diye konuştu.

 

Projeye destek veren iş adamlarından Kenan Eryılmaz ise "Evren Şahin'in projesine görümden destek veriyorum. Gençlerin diktiği fidanlarla Doğubayazıt daha güzel olacak" dedi.






Son Güncelleme: 14.05.2014 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.