15 Şubat 2018 Perşembe 11:36
Mazlumder Ağrı: "28 Şubat Zulmüne Son Verin"

Mazlumder Ağrı Şube binasında gerçekleştirilen basın açıklamasını Şube Başkanı Yüksel Aslan okudu.

Aslan açıklamasında 20 yıl önce ülkede gerçekleşen darbe ile yüzlerce gencin Müslüman kimliklerinden dolayı brifinglerle talimat alan yargıçlar tarafından müebbet hapis cezalarına çarptırıldığını ve soruşturma, yargılama ve temyiz aşamalarında hukukun ilkeleri yok sayıldığının altını çizdi.

"Kardeşlerimiz Allah'a tevekkül etmişler"

"20 yıldır içerideki kardeşlerimiz Yusuf Aleyhisselam gibi vakarlarını korumuşlar" diyen Yüksel Aslan, "Allah'a tevekkül etmişler,bulundukları cezaevlerini birer medreseye dönüştürmüşler, Rabbine karşı sorumluluklarını ifade etmeye çalışmışlardır. Bu kardeşlerimizin yakınları ve arkadaşları onları yıllardır ziyaret ederek vefanın en güzel örneğini ortaya koymuşlardır. Başta Mazlumder cezaevi komitesi ve hukukçuları ile birlikte camianın diğer hukukçuları da üzerine düşeni yapmaya çalışmışlardır. Söylenecek söz kalmamıştır. Artık söz de karar da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, hükümetin ve tabii ki sayın Cumhurbaşkanımızındır." dedi.

"28 Şubat hayatlar çaldı"

Duymayan kulak, görmeyen göz, sızlamayan vicdan kalmasın, hiçbir mazeret ileri sürülemesin diye bu konuda gayret ettiklerini söyleyen Aslan, "28 Şubat’ın çaldığı hayatların hesabı hakkıyla sorulamadığı gibi halihazırda 20 yılı aşan sürelerle cezaevlerinde tutulan 600’e yakın mahpus ve bu mahpusların aileleri yönünden söz konusu darbe halen hayat çalmaya devam etmektedir. Duymayan kulak, görmeyen göz, sızlamayan vicdan kalmasın, hiçbir mazeret ileri sürülemesin diye buradayız. Bu Şubatın da tarihten kesitler sunularak ya da nostaljik söylemlerle geçiştirilmemesi adına bugün her cenahtan 28 Şubat mahpusunun 20 yılı aşkın sürelerdir tutulduğu cezaevleri önündeyiz. 28 Şubatçıların an itibariyle müebbet hapis talebiyle yargılandığı, brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu bir süreçte 28 Şubat tutsakları 20 yıldan uzun bir süredir içeride olup, bu kişilerin anne, baba, eş ve çocukları ise halen cezaevi yollarında mağdur edilmektedirler." şeklinde konuştu.

Yüksel Aslan, "Beraat etmesi gerekirken aynı torba dosyaya dahil edildikleri için müebbet hapis cezası verilen; en ağır yorumla bile adli nitelikli süreli hapis cezası alması gerekirken siyasi nitelikli müebbet hapis cezası verilen; delil niteliği tartışmalı olup ABD’de deşifre edilmiş dijital kayıtlarla cezalandırılan; avukatsız ve işkenceli sorgulamalarda imzalatılan sahte ifade tutanaklarına dayanılarak gençlikleri ellerinden alınan; toplumsal zemin oluşturmak adına ev ya da işyerlerine yerleştirilen sahte delillere dayanarak aşağılık iftiralarla suçluymuş gibi medyanın önüne atılan 28 Şubat Mahpusları, Darbenin mağdurları olarak halen cezaevlerinde tutuluyorlar. 28 Şubat dönemi Türkiye'sinin kötü niyetli yöneticileri, Faili meçhullerin,ihanetlerin üzerini örtmek için Müslüman halkın,gençlerin ensesinde boza pişirmişler kimimi siyasetten uzaklaştırılmış,kimini de hayali suçlarla itham ederek zindanlara atmışlardır. Onların 20 yıl önce yaptığı bu yanlış düzeltilmeli 28 Şubat mağdurları serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Basın Açıklamasının Tam Metni :

Son Güncelleme: 15.02.2018 09:23
Anahtar Kelimeler:
28 ŞubatMazlumder Ağrı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.