10 Aralık 2019 Salı 23:56
Mazlumder Ağrı Şubesi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin  Birleşmiş Milletler tarafından kabulünün 71. Yılında  İnsan hakları kavramı bütün dünyada hiç olmadığı kadar anlamını yitirmiş durumda maalesef.


Katliamlar, savaşlar, tecavüzler  gibi ağır insan hakları ihlalleri, B.M. güvenlik komitesinin 5 daimi üyesinin veto yetkisi yüzünden engellenmemekte, hatta desteklenmektedir.

Çünkü Dünyadaki zulümlerin çoğunun kaynağı kendileridir. Örnek verecek olursak;
Çin’in Doğu Türkistan’da Uygurlu Müslümanlara uyguladığı sistematik işkenceler Rusya'nın Suriye'deki saldırıları, Amerika'nın Irak, Afganistan, Yemen Libya gibi Müslüman ülkelerindeki kanlı hesapları, yine himayesinde ki İsrail'in Filistin halkına uyguladığı saldırılar sıralanabilir.

Öte yandan Yemen'de ki halkın iç savaş yüzünden açlığa mahkum edilmiş olması, Mısır'da darbecilerin ihvan üyelerini idamları,  Cumhurbaşkanı Mursi’nin şehadeti, Yeni Zelanda cami baskını, Irak ve İran’da yüzlerce göstericinin öldürülmesi ve göz altına alınması, özellikle Avrupa'da Artan İslam ve yabancı  düşmanlığı 2019 yılın insan hakları açısından nasıl geçtiğinin kısa bir özeti olabilir.

Ülkemizde 2019 yılında özellikle toplanma ve gösteri hakkına yönelik müdahaleler, tutukluluk sürelerinin uzun olması, Ohal dönemi KHK larından kaynaklı ihlaller, güvenlik soruşturmalarının doğurduğu mağduriyetler, yargıda yaşanan hukuksuzluklar, dikkat çeken hak ihlalleri olarak sayılabilir.

MAZLUMDER Ağrı şubesi olarak, 2020 yılının hakların korunduğu, herkes için hukukun gözetildiği, adaletin uygulandığı, gözyaşının dindiği, sürgünlerin, soykırımların son bulduğu bir yıl olmasını temenni ediyoruz.

Mazlumder Ağrı Şubesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.