28 Mart 2018 Çarşamba 23:54
Mazlumder Ağrı Şubesi 28 Şubat Mağdurlarının serbet bırakılması talebini yeniledi

28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın" Talebi

Aslan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat zulmünü yaşayan ve dönemin haksız yargılamalarının kurbanı olan 600'den fazla kişinin halen cezaevlerinde bulunduğunu belirtti.

Hukuksuzluğun biran önce sona ermesi gerektiğini ifade eden Aslan, haksız yargılamalar sona erene kadar haykırmaya devam edeceklerini söyledi.

Dernek Üyesi Mustafa Taştan ise bu konuda hazırlanan bildiriyi okudu.

Haksızlığın sona ermesini talep ettiklerini ifade eden Taştan, okuduğu bildiriyle şunları kaydetti:

"Üzerinden 21 yıl geçen, hemen herkes tarafından darbe olduğu ifade edilen ve en azından bir kanadı müebbet hapis talebiyle yargılanan bir darbenin etkisiyle cezaevlerinde 20-25 yılı aşkın sürelerdir tutulan 28 Şubat mahpusları, başbakanından cumhurbaşkanına hemen her etkili ve yetkili ismin beyanlarına rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam etmektedirler.

MAZLUMDER olarak binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını, bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak hesap sorulmasını, 28 Şubat'ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını, 28 Şubat mahpuslarının derhal serbest bırakılarak adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını talep ediyoruz."

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Mazlumder Ağrı Şubesi; 28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR!

28 Şubat Mağdurlarının yeniden yargılama talebini yenileyen Mazlumder Ağrı Şubesi, Türkiye geneli tüm şubelerle eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan yaptığı açıklamada, Mazlumder olarak 28 Şubat zulmünün Mağduriyetini yaşayan ve dönemin haksız yargılamalarının kurbanı olan 600'den fazla kişinin olduğunu hatırlatarak bu hukuksuzluğun biran önce sona ermesi gerekiyor ve bizler haksız yarılamalar sona erene kadar haykırmaya devam edeceğiz dedi.

"28 ŞUBAT ZULMÜ DEVAM EDİYOR" başlıklı Basın açıklamasını Mazlumder Ağrı Şubesi üyesi Mustafa Taştan okudu.

Ocak ayı ile birlikte Ağrı’dan İstanbul’a şubelerimizin, destekçi sivil toplum örgütlerinin, üye ve gönüllülerimizin katkılarıyla her hafta eş zamanlı olarak yürüttüğümüz basın açıklaması, eylem ve etkinlik dizisi ile “28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın” talebini en yüksek sesle dile getirmeye çalıştık.

Bir 28 Şubat daha geçti, yine bir sessizlikle karşı karşıyayız…

Üzerinden 21 yıl geçen, hemen herkes tarafından darbe olduğu ifade edilen ve en azından bir kanadı (Batı Çalışma Grubu) müebbet hapis talebiyle yargılanan bir darbenin etkisiyle cezaevlerinde 20 – 25 yılı aşkın sürelerdir tutulan 28 Şubat mahpusları, Başbakanından Cumhurbaşkanına hemen her etkili ve yetkili ismin beyanlarına rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam etmektedirler.

28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı; brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bir dönemde 28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmanın açık bir zulüm olduğunu defalarca vurgulamamıza rağmen bırakın hukuku mantık ilkelerine bile aykırı olan bu zulmün halen devam ettirilmesinin bir izahı yoktur.

Söz bitmiş olmasına rağmen zulüm bitmemektedir...

MAZLUMDER olarak bıkmadan usanmadan,

Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını;

28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını;

28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılarak adil bir şekilde yeniden yargılanmalarını;

talep ediyoruz.

Son Güncelleme: 29.03.2018 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.