24 Şubat 2018 Cumartesi 21:36
Mazlumder Ağrı Şubesi: "28 Şubat Mağdurlarının Sesini Duyan Yok mu?"

Mazlumder Ağrı Şubesi "28 Şubat Ne Zaman Son Bulacak? Orada Kimse Yok mu?" başlıklı bir basın açıklamasında bulunarak 28 şubat mağdurlarını bir kez daha dğile getirdi.

Basın açıklamasını okuyan Mazlumder Ağrı Şubesi Başkanı Yüksel Aslan:

"28 ŞUBAT NE ZAMAN SON BULACAK!  ORADA KİMSE VAR MI?
Yedinci haftasında, şubelerimizle ve bu talebimize destek veren bütün kişi ve kurumlarla “28 Şubat Mahpusları Serbest Bırakılsın!” demeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta başta Bolu Cezaevi olmak üzere Diyarbakır, Batman ve Sivas Cezaevlerinin önünden hemen her çevreden geniş bir katılımla dillendirdiğimiz bu talep maalesef bugüne kadar somut bir çözüm iradesi ile karşılık bulmadı.

Tek bir kanun maddesi ile çözülebilecek bir meselenin akıl ve vicdan sınırlarını zorlayacak derecede ihmal edilmesi, çelişki üstine çelişki üreten yargının günahlarının görmezden gelinmesi, hayatı çalınan insanların ve ailelerin yaşadıklarına yönelik umursamazlık bu kadar açıkken artık bu konuda ne diyeceğimizi bilemez durumdayız.

28 Şubata darbe, yargılamalara brifingli yargılamalar dedikten sonra bu yargılamalar neticesinde verilen siyasi kararlara meşru kararlar muamelesi yapmak çelişkiden öte bir anlam ifade etmemektedir. Açıktır ki infazlar tamamlandıktan sonra gelecek bir yeniden yargılama düzenlemesinin ya da iade-i itibarın 30 yılını cezaevlerinde geçiren insanlar açısından hiçbir şey ifade etmeyecektir. Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir.

MAZLUMDER olarak bıkmadan usanmadan,
-28 Şubat Siyasi Yargı Kararları İptal Edilsin!
-28 Şubat Mahpusları Derhal Serbest Bırakılsın!
talebimizi tekrar ediyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.