28 Şubat 2018 Çarşamba 18:53
Mazlumder Ağrı Şubesi: "28 Şubat Zulmü Son Bulsun!"

Ağrı'da Stk'lardan 28 Şubat Basın Açıklaması

Mazlumder Ağrı Şubesi öncülüğünde Ağrı Merkez Camii önünde yapılan basın açıklamasına Mustazaflar Cemiyeti, Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen, Diyanet-Sen, İHH, Genç İHH, İnsani hareket Yardımlaşma Dernegi, Önder Ağrı Şubesi temsilcileri ve Üniversiteli Ak Gençlik katıldı.

Basın açıklamasından önce konuşma yapan Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan kaıtılımcılara hitap ederek, "Kıymetli kardeşlerim, Değerli STK temsilcileri Ocak ayıyla birlikte 28 Şubat Mahpuslarının Serbest bırakılması talebiyle başlattığımız basın açıklaması, eylem ve etkinlik dizisinin sekizinci haftasında sizlerinde destekleri ile yine alanlardayız…

Ülkemiz tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat Darbe Girişiminin üzerinden tam 21 yıl geçti.

Dönemim malum paşasının ( GEREKİRSE 1000 YIL SÜRECEK ) demesinin üzerinden 1000 yıl geçti. Ogünler geride kaldı demeyi çok isterdik.

Bugün burada sürecin mağdurlarına özgürlük için değil de, suçluların cezalarını çektiklerini, dinimize, ülkemize ve insanımıza kast edenlerin yanlarına kar kalmadığını haykırmak için toplanmış olmayı dilerdik.

Maalesef 28 Şubat süreci bazen örtülü bazen aleni bazen resmi bazen de gayri resmi devam etmektedir. Sürecin mağdurları da tüm çabalarımıza, haykırışlarımıza rağmen 1000 yıllık cezalarını çekmekte ve  Ne siyasi nede hukuki anlamda somut bir adım atılmamaktadır. 

Bu son 28 Şubat olsun, slogonanı ile başlatmış olduğumuz mücadelemize destek veren Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına, üye ve gönüllülerimize ve zulme rıza göstermeyerek sessiz kalmayan tüm duyarlı insanlara teşekkür ediyoruz." dedi.

Sivil toplum kuruluşları adına ortak basın açıklamasını okuyan Mazlumder Ağrı Şube Başkan Yardımcısı Güven Tatlı, 28 Şubat sürecinden bu yana darbe mağdurlarının cezaevlerinde tutulduğunu söyledi.

Basın açıklamasını grup adına Mazlumder Ağrı Şubesi Başkan Yardımcısı Güven Tatlı okudu.

"28 ŞUBAT ZULMÜ SON BULSUN!

Ocak ayıyla birlikte 28 Şubat Mahpuslarının Serbest bırakılması talebiyle başlattığımız basın açıkması, eylem ve etkinlik dizisinin sekizinci haftasında Ağrı’dan İstanbul’a şubelerimiz, destekçi sivil toplum örgütleri, üye ve gönüllülerimizle alanlardayız…

28 ŞUBAT BRİFİNGLİ YARGI KARARLARI İPTAL EDİLSİN!

“28 ŞUBAT” YETER ARTIK!

BİTMEYEN 28 ŞUBAT HAYAT ÇALMAYA DEVAM EDİYOR!

28 ŞUBAT MAHPUSLARI SERBEST BIRAKILSIN!

28 ŞUBAT MAHPUSLARININ ÖZGÜRLÜK TALEBİ HEPİMİZİN İMTİHANIDIR!

28 ŞUBAT NE ZAMAN SON BULACAK!ORADA KİMSE VAR MI!

başlıklarıyla yaptığımız açıklamalarla ve bu açıklamalar sırasında konuşan mahpus yakınlarının beyanlarıyla gerek sorunun boyutu gerekse taleplerimiz dile getirilmiştir.

21 yıldır ertelenen bu sorun hükümetler, siyasi iktidarlar, güç odakları, yargı mensupları değişmesine rağmen 20 - 25 yılı aşkın sürelerdir cezaevlerinde tutulan darbe mağduru Müslüman siyasi mahpuslar ve bunların aileleri yönünden etkisini en ağır şekilde devam ettirmektedir.

28 Şubatın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı; bir kısım 28 Şubatçının müebbet hapis cezası talebiyle yargılandığı;brifingli ya da paralel yargının elemanları olup kritik mahkemelerde görev yapan hâkim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu; örgütçülerin başka kişileri örgütçü diyerek soruşturduğunun ve cezalandırdığının ortaya çıktığı bu günlerde dönem yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür.
Çocukları babasız, anneleri evlatsız bırakan bu sorunun hemen şimdi çözülmesi gerekmektedir. Unutulmasın ki mazlumların ahı bütün siyasi hesapları ve matematik hesaplarını alt üst edecek bir güce sahiptir. Bahse konu hak talebinin gereğini yerine getirmek açıktır ki başta Yargı, Hükümet ve TBMM olmak üzere herkesin üzerine düşen önemli bir görevdir.

MAZLUMDER olarak,
Binlerce insanın hayatını karartmış olan 28 Şubat sürecinin her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin bütün aktörlerinin açığa çıkartılarak bunlardan hesap sorulmasını; 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek 28 Şubat’ın brifingli-siyasi yargılamalarının yok sayılmasını; 28 Şubat mahpuslarının hiçbir bahane ya da erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 01.03.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.