08 Nisan 2017 Cumartesi 20:25
Mazlumder Ağrı Şubesinden Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırısına Tepki

İnsan Hakları ve Mazlumlar Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyeleri Suriye'de Beşşar Esed rejiminin düzenlediği kimyasal silah saldırısına tepki gösterdi.

MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'nin Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırıda yüzün üzerinde çocuk ve sivil katledildiğini anımsattı.

Suriye'nin İdlib şehrindeki katliamı şiddetle kınadıklarını belirten Aslan, "Yıllardır özelde İslam, genelde mazlum coğrafyalarda katliam yapmamış, kadın, çocuk, sivil ayırımı yapmadan üzerlerine bombalar yağdırmamış küffar ülke neredeyse kalmamıştır." dedi.

"Unutmamalıdırlar ki akıttıkları kanda er yada geç boğulacaklardır" diyen Aslan, şöyle devam etti:

"Bu saldırının tetikçisi her ne kadar Esed zalimi görünse de hepimiz çok iyi biliyoruz ki Rusya'nın izni olmadan asla böyle bir şeye kalkışamaz hal böyle iken bu saldırının St. Petersburg saldırısından hemen sonrasına denk gelmesi akıllara farklı ihtimaller getiriyor maalesef. Beş yılı aşkın bir süredir yüz binlerce insanı katleden Esed ve işbirlikçilerine ses çıkarmayan, iş kimyasal silah kullanımına geldiğinde ise cılız ve sahte tepkiler ortaya koyan batı dünyası ve bu kadarını dahi yapamayan Müslüman ülkeleri unutmamalıdırlar ki bu katliama, bu zulme ortaktırlar. Sessiz kalan herkes unutmamalıdır ki onların elleri de kanlıdır. Yapılan bu katliamı şiddetle kınıyoruz ve mazlumların sahibine bu zalimleri şikayet ediyoruz."

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.