14 Mart 2017 Salı 19:11
Memur-Sen Ağrı İl Başkanlığı Hollanda'nın skandal tavrına tepki

Memur-Sen İl Başkanı Süleyman Gümüşer, sendikanın il başkanlığında yaptığı açıklamada, Hollanda ve Almanya'nın Türk bakanlarına karşı yapılan engellemelerini kınadıklarını söyledi.

16 Nisan'da gerçekleşecek olan Anayasa referandumunun seçim atmosferine uygun bir havada sürdüğünü belirten Gümüşer, Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka gibi AB üyesi ülkelerde akıl ve hukuku zorlayan gelişmelere şahit olduklarını kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ile Dışişleri Bakanının Hollanda ve Almanya’daki toplantılarının engellendiğini anımsatan Gümüşer "Hollanda polisi, itleri ve atları kullanarak tam bir terör estirdi. Hatta özel olarak bir günlük olağanüstü hal ilan etti. Yaşadığımız gelişmeler, bütün dünyayı en az yarım asırdır demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve özgürlük gibi cazip kavramlarla kuşatan AB ülkelerinin ne kadar samimiyetsiz ve tutarsız olduğunu ve gerçek suratını örten maskesinin düştüğünü ortaya koymuştur." dedi.

16 Nisan’da çıkacak "Evet"in önemli olduğunu vurgulayan Gümüşer, şunları kaydetti:

"Bazı AB ülkelerinin Türkiye'de yapılacak bir referandumda 'Evet' oyu çıkmasın diye açıkça ve kabaca taraf olması içişlerimize açıkça bir müdahaledir. Hollanda ve Almanya'nın bu barbar yaklaşımı, ülkemizin aydınlık yürüyüşüne engel olamayacaktır.

Avrupa'da yükselen yabancı düşmanlığı, İslamofobia, milliyetçilik ve göç karşıtı gibi durumlar AB için yakın gelecekte büyük bir felaket ve hezimete yol açacaktır. Yolumuz açık, ufkumuz açık. Yeter ki kendimiz olalım. Yeter ki, inancımıza ve tarihimize kulak verelim.

Onlar oyun oynayacaktır. Biz yeter ki, aklımızı ihya edip, sakin bir şekilde bu oyunları karşılayıp, kendi oyunumuzu kuralım. Biz bu sebepten, önümüzdeki 16 Nisan’da çıkacak 'Evet'in önemli olduğunu düşünüyor, biliyoruz.

memur-sen-agri-il-baskanligi-hollandanin-skandal-tavrina-tepki.jpg

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.