20 Kasım 2018 Salı 10:12
Memur-Sen; Dava Açtığımız Ayrımcılığa, TİHEK Ceza Verdi

Dava Açtığımız Ayrımcılığa, TİHEK Ceza Verdi

Memur-Sen Konfederasyonu'nun da, “Türbanlı Adayların Cv’leri Dikkate Alınmayacaktır. Önemle Belirtilir” şeklindeki, nefret suçuna kapı aralayan, cinsiyetçiliği ve dini ayrımcılığı çağ dışı bir şekilde yaşatmaya çalışan kamuoyu ilanına karşı suç duyurusunda bulunduğu, Destek Medya Grubu’nun personel istihdamı amacıyla yayımladığı iş ilanında kullandığı ifadelerle ilgili olarak, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Destek Yayınevi'ne, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin lira idari para cezası verdi.

21 Haziran 2018 tarihinde Destek Medya Grubu’nun personel istihdamı amacıyla yayımladığı iş ilanında kullandığı ifadelerle ilgili olarak Memur-Sen suç duyurusunda bulunmuş, yayımladığı açıklamada da, “Türkiye’nin demokratikleşmede zirveye çıktığı, insan hak ve onurunu koruma konusunda büyük ilerleme kaydettiği, ayrıcalık ve ayrımcılık uygulamalarına karşı toplumsal farkındalığın arttığı, gerek mevzuat gerek uygulama yönüyle her türlü ayrımcılığın sona ermesi yönünde toplumsal mutabakatın en üst düzeyde sağlandığı bir dönemde, ayrımcılığı, cinsiyetçiliği, dini inanışa dayalı ötekileştirmeyi canlandırmaya dönük, bu türden fiilleri kınıyor, failleri hakkında gerekli yasal sürecin işletilmesini önemsiyoruz” ifadelerine yer vermişti.

Tepki çeken ifadelerle ilgili olarak geçtiğimiz gün Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Destek Yayınevi'ne, ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle 3 bin lira idari para cezası verdi.

21 Haziran 2018 tarihinde Muhasebe ve finans bölümüne personel alımı yapmak isteyen Destek Yayınevi bir kariyer sitesine iş ilanı vermişti. İlanda, "Erkek adayların ve türbanlı adayların CV'leri dikkate alınmayacaktır. Önemle belirtiriz" ifadelerine yer verilmişti.

Süleyman GÜMÜŞER

MEMUR-SEN İL TEMSİLCİSİ

Son Güncelleme: 20.11.2018 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.