08 Mart 2018 Perşembe 18:43
Mesuliyet Gazetesinin 55 Yıllık Arşivi A.İ.Ç.Ü.'ye Bağışlanacak

1963 yılında Rahmetli Tevfik DONDURMACI, Fazlullah DONDURMACI ve Celal BAŞER tarafından Ağrı’da kurulan ve yarım asırdan daha uzun bir süredir çıkan gazetenin İstanbul’da ikamet eden sahibi Arif Nihat DONDURMACI gazetenin arşivini Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kütüphanesine bağışlama kararı aldı. 

İlk aşamada gazetenin 1963-1965 yılları arasındaki sayılarının bulunduğu ciltleri Eğitim Fakültesi öğrencisi Mustafa Barkın GARİP, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT’a taktim etti. Mustafa Barkın GARİP, Video ve Fotoğraf Kulübü olarak, Mesuliyet Gazetesinde yayınlanan Ağrı’nın 1970’li yıllarına ait fotoğraflarından oluşan bir fotoğraf sergisi açma dileklerini de Rektör Prof. Dr. KARABULUT’a iletti.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, Mesuliyet Gazetesinin yaklaşık yarım asırlık arşivini üniversitemize bağışlayan DONDURMACI Ailesine teşekkür ederek, Ağrı’nın yakın tarihinin bir hafızası niteliğinde olan Mesuliyet Gazetesi arşivinin, Ağrı’nın siyasal, sosyal, kültürel ve ekonomik hayatıyla ilgili yapılabilecek araştırmalara ve akademik çalışmalara katkı sağlayacağını söyledi. 

Son Güncelleme: 08.03.2018 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.