09 Şubat 2020 Pazar 20:09
Meteoroloji'den 8 kente kritik çığ uyarısı

Meteoroloji'den 8 kente kritik çığ uyarısı
Van'da meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği ard arda yaşanan iki çığ felaketi sonrası Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ağrı, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ile Iğdır; Karadeniz'de ise Rize ve Trabzon'da cuma gününe kadar çığ uyarısı yaptı.

Ağrı'da Çığ Uarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi yaptığı açıklamada , bugünden itibaren 14 Şubat Cuma günü saat 17.00'ye kadarAğrı,  Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır ve Ardahan'da yoğun kar yağışı dolayısı ile dik eğimli yerler için yüksek oranda çığ oluşma riski bekleniyor. Rize ve Trabzon valilikleri ise iki kentte yağan yoğun kar yağışına karşın vatandaşlara çığ tehlikesine karşı uyarılarda bulundu.

METEOROLOJİ'DEN ÇIĞ UYARISI
Açıklamada, meteorolojik uyarı doğrultusunda yüksek kesimlerin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan oluşması muhtemel risklere karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuldu.

TRABZON VE RİZE İÇİN DE UYARI YAPILDI
Trabzon Valiliği yaptığı yazılı açıklamada "İlimiz genelinde iki gündür aralıksız devam eden yoğun kar yağışının muhtemel buzlanmaya neden olacağından; ayrıca yüksek kesimlerde dik eğime sahip alanlarda çığ düşme riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemeleri hususu kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur" denildi.

Rize'de çığ tehlikesi ve olumsuz hava şartlarına karşı uyarı yapıldı. Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteorolojiden alınan son verilere göre, Rize için sarı uyarı verildiği belirtildi.

Kentin yüksek kesimlerinde, dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ tehlikesi bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, çığ tehlikesi 14 Şubat Cuma gününe kadar devam edeceğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi..

Son Güncelleme: 09.02.2020 20:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.