29 Nisan 2014 Salı 10:40
Mısırda Darbecilerin Kararlarına Ağrıda ki STKlardan Tepki

Ağrı İnsani Hareket Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( İHYAD )  Başkanı Mehmet Aslan da idam kararlarının insalık dışı olduğunu ifade etti.

Alınan kararın skandal niteliğinde olduğunu vurgulayan Aslan, "Mısır'dan gelen skandal kararın içinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'in de aralarında bulunduğu 683 kişinin idam edilmesi var. Bu insafsızca verilen kararları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Tüm İslam alemine çağrıda bulunarak 'gelin bunu birlikte lanetleyelim.' Bu karalar İslam alemine büyük bir zulümdür" dedi.

Alınan bu kararlarda sadece Mısır yönetiminin değil ABD ve İsrailinde büyük etsinini olduğunu belirten ASLAN ; yapılacak olan protestolarda bunlarıda dile getirmeliyiz dedi.

 

İnsani Yardım Derneği Ağrı Sorumlusu Kerem Anığı ise  yaptığı ıklamada, bir yargı tiyatrosuyla karşı karşıya olunduklarını belirtti.

İdam kararlarının, özgürlük ve adalet arayışı içerisinde olanların, diktatörlerle zalimler tarafından baskı altına alınmak istendiğinin açık göstergesi olduğunu belirten Anığı, şöyle devam etti:

"Bizimle adaletin, halkın şahitleri olarak yeryüzünde yaşayan vicdan, inanç sahibi insanlar olarak herkesin yaşam hakkının kutsal olduğuna inanıyoruz. Mısır'da sanki çok özgürlükçü ve adaletçi bir mahkeme var da insanlar hakkında böyle kararlar veriliyor. Bunlar kendini adalet, özgürlük ve insan hakları demokrasi havarisi olarak tanıtan emperyalist batının iki yüzlülüğünün bir göstergesidir. Mısır halkının özgürlük mücadelesinin bu kararlarla kesilebileceğini geri tepebileceğini düşünenler yanılıyorlar. Yüce yaradan, Kur'an-ı Kerim de 'O zulmetmekte olanlar, o diktatörler yakında nasıl bir inkılapla devrileceklerini görecekler' şeklinde buyuruyor."

 

Memur-Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ise idam kararlarının sadece Mısır'ın kendi yönetimine ait karar olmadığını söyledi.

Kararların çok şaşılacak bir durumunun olmadığını belirten Gümüşer, "Çünkü vaktinde 'bu şehirde bir çocuk doğacak ve senin tahtını yerle bir edecek' diye söyleyen sihirbazlara Firavun'un, 'bütün doğacak erkek çocukların hepsini öldürün' diye verdiği talimatı biliyoruz. Fakat biz şunu biliyoruz. Firavunlar boğulmuş, Musalar ise ayakta dimdik kalmıştır" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.04.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.