11 Eylül 2020 Cuma 23:03
Müftü Topçu: "Allah'a Sığınmayı İhmal Etmeyelim"

Tüm dünyayı etkisine artına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele devam ediyor. Şu ana kadar salgına karşı tesirli bir ilacın bulunamayışı nedeniyle vakaların ve ölümlerin önüne geçilemiyor.

Covid-19 ile mücadelede manevi desteğin çok önemli olduğunu kaydeden Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu, tedbirlere riayet edilmesi, özellikle hastaların verilen ilaçları ihmal etmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Devletin koymuş olduğu kurallara vatandaşların mutlak suretle riayet etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Topçu, tedbirlere bağlı kalındığı müddet sürecin başarılı geçeceğini ifade etti.

Topçu, Covid-19 testi pozitif çıkan hastaların doktorların tavsiyelerine kulak vermeleri gerektiği, verilen ilaçları kullanmalarının faydasını göreceklerini aynı zamanda bu hastalık sürecinde mutlak suretle şifa için Allah'a sığınılmanın çok önemli olduğunu söyledi.

"Tedbirlerinizi alınız"

Sürecin başarılı geçmesi için tedbirlere uymanın önemli olduğuna dikkat çeken Topçu, "Tüm dünya ve dünya ile birlikte ülkemiz de bu salgınla karşı kaşıya.

Bu çerçevede bütün ülkelerde olduğu gibi bizim ülkemizde üzerine düşen görevi yerine getirmenin gayreti ve çabası içerisindeler. Buradan bütün yetkililere teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

En önemli husus tedbirlere uymaktır çünkü Allah'ta öyle buyuruyor; 'Tedbirlerinizi alınız' önce tedbir ondan sonra tevekkül. Dolayısıyla devletin orta yere koyduğu tedbirlere ne kadar bağlı kalırsak bu süreci o kadar başarılı geçiririz." dedi.

"Tek sığınağın Allah (Azze ve Celle) olduğunu itiraf etmeli ve yaşantımızda uygulamalıyız"

Bu süreçte maneviyatın güçlü olmasının göz ardı edilmemesi gereken bir husus olduğunu söyleyen Topçu, "Başlangıçta maske, mesafe, temizlik bunlar olmazsa olmazlardır. Kalabalık ortamlarda uzak durulması, düğünler gibi yapılan organizasyonlarda üst düzey önlemler alarak ya da tümden iptal edilmesi mümkünse faaliyetin iptal edilmesi evladır. Bütün tedbirlere rağmen yine de bu illetten kurtulamıyorsak bizim kendimize dönmemiz gerekmektedir. Biliyorsunuz ki Allah-u Teala "Habibim de ki sizin ibadet ve duanız olmasaydı Rabbim size ne diye değer vereydi."

Dolayısıyla bütün peygamberlerin hayatına baktığımız zaman şunu görüyoruz, bir zelle işlediklerinde arkasından hemen tövbe istiğfar etmişler.

Ümmeti Muhammed olarak bizlerde bütün tedbirlere rağmen musibet bulaşıyorsa şu ayet aklımıza gelsin, "Allah'ın izni olmadan hiçbir bela ve musibet gelmez." Her şey Allah'ın iznine bağlıdır, daldan düşen yaprak bile Allah'ın izni ile düşmektedir.

O zaman her bir Müslüman kendisini çek etmeli, ibadetlerine dikkat etmeli, tövbe istiğfarı elden bırakılmamalı, duaya sarılmalıyız, tek sığınağın Allah (Azze ve Celle) olduğunu itiraf etmeli ve yaşantımızda uygulamalıyız. Yani Allah'ı tanımalıyız ki Allah da bize merhamet etsin acısın. Umulur ki Cenab-ı Hak'ta bütün tedbirlerle birlikte dua, ibadet, kulluk destekli tedbirlerimizi kabul edecektir. Bu bela ve musibetten tez elden kurtulacağız." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.