13 Mart 2020 Cuma 15:28
Müftü Topçu'dan Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesinde “Büyüklere Saygı” Konferansı

Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesinde Sevgi ve Saygının dinimizdeki yerini anlatmak için öğrencilerle bir araya gelen Müftü Tandoğan Topçu, şu ifadelerde bulundu; “Yüce Dinimiz İslam'ın özelliklerinden birisi de sevgi ve hoşgörüdür. Sevgi, saygı ve hoşgörü birbirini tamamlayan, bütünleyen, hayatı hayat yapan üç ana unsurdur.

Bizler aile ilişkilerimizde, sosyal çevremizde ve eğitim aldığımız öğretmenlerimize karşı saygıyı her daim gözetmeliyiz. Hatta saygıyı eşyaya da göstermemiz gerekmektedir. Eşyaya saygı, zarar vermeden kullanmaktır. Özellikle devlet kurumlarında eşyaları çok daha özenle kullanmalıyız. Çünkü bu eşyalar şahsımıza ait olmayıp bizden sonra geleceklerinde kullanacağı eşyalardır. Bunun için sizlerde okulunuzda sizlerin kullanımına verilen tüm eşyaları bu bilinçle kullanmalısınız. Yüce dinimizin önem verdiği bir başka konuda yaşlılara gösterilmesi gereken saygı ve ilgidir. Yaşlılık ömrü olanlar için kaçınılmaz bir gerçektir.

Toplumumuzun en temel unsurlarından olan yaşlılarımızın her tülü ihtiyaçlarını gidermek, insanlığımızın bir gereği olduğu gibi, dinimizin de bir emridir. Günümüzde bulunan huzurevleri, bakım merkezleri gibi yerler mecburiyetten ortaya çıkmış kurumlardır. Çünkü böyle kurumlar daha düne kadar toplumumuzda yok idi. Şu anda o yerlerde kalanlar, her türlü ihtiyacı tam anlamıyla karşılansa bile, ziyaretçi beklemektedirler.

Tüm İllerde olduğu gibi İlimizde de Huzurevleri, Bakım merkezleri ve bu yerde kalan büyüklerimiz var. Ve bu büyüklerimiz, kendilerini ziyaret etmek için bizleri beklemektedirler.”

“İtaat ve saygı aileyi güçlü kılar. Güzel ahlak üzerine bina edilmiş ailelerde toplumu güçlü kılacaktır. Çünkü toplumun temeli ailedir. Biz aile ilişkilerimizi güçlendirip sevgi ve ahlak üzerine inşa edersek işte o zaman toplumda sevgi ve birlik egemen olur.

Unutmayalım ki dünyayı sevgi kurtaracak ve biz sevgiyi saygıyı ailemizden öğreniriz. Dolayısıyla sevgi ve saygıyı en çok hak eden yine anne babalarımızdır.

Rabbim dünya hayatımızda büyüklere saygıda kusur etmemeyi ve bu vesile ile dünyamızı ve ahiretimizi aydınlatmayı hepimize nasip etsin”

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müftü Topçu, öğrencilere “Cami ve Hayat” ve “Peygamberimizin Hayatı” isimli kitap hediyelerinde bulunarak programı tamamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.