19 Mart 2019 Salı 12:02
Nike'tan Ağrı'ya Dev Fabrika! Süleyman Soylu'nun Katılımıyla Temel Atılıyor!

Amerikan markası olan Nike, Ortadoğu Üretim Fabrikasını Ağrı'ya kuruyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla bugün (19.03.2019) temel atma töreni yapılacak. Temel atma töreni Ağrı Cumhuriyet Caddesi'nden canlı olarak yayınlanacak.

Amerikalı dev giyim firması Nike, Ağrı'daki Tekstilkent projesi kapsamında Ortadoğu ve Avrupa'daki tek üretim merkezini Ağrı'ya taşıyor.

Temeli bugün atılacak olan ve 2 yıl içerisinde 5 bin kişinin çalışması hedeflenen fabrikanın ihracat merkezi Ağrı olacak.

Temel atma töreni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. Temel Atma Töreni alanı canlı bağlantı ile halka yansıtılacak.  14:30'da başlayacak olan temel atma töreni Cumhuriyet Caddesi'nden canlı olarak yayınlanacak. 

Marka Ağrı Valiliği'nin hibe olarak sunduğu fabrika binasında düşük enerji maliyeti avantajından yararlanıp ilk etapta Avrupa ve Ortadoğu'ya ardından da Afrika'ya ihracat gerçekleştirecek.

Üretim Nike'ın Türkiye'deki üreticisi Yeşim Tekstil ile birlikte hayata geçirilecek. Fabrikada nano teknolojik ürünlerin yanı sıra dünyada hızlı modaya uygun basic ürünlerin de üretimi yapılacak.

Ağrı'da üç etaptan oluşacak Tekstilkent projesinin ilk etabı tamamlandı. 2019 sonbahar dönemine kadar 50 bin metrekarelik proje tamamlanmış olacak. Projede 4 ila 5 bin arasında doğrudan çalışanın olması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 19.03.2019 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.