06 Şubat 2018 Salı 12:32
Patnos'ta PNL Yöntemiyle Böbrek Taşı Kırıldı!

Sol böbreğinde iki buçuk santimetrelik taş bulunan Doğubayazıtlı Ahmet Altun (28), Patnos Devlet Hastanesi'nde yapılan PNL yöntemiyle sağlığına kavuştu.

Operasyonla ilgili açıklama yapan başhekim Op. Dr. Aykut Başer, kapalı yöntemle yapılan müdahale ile hastanın daha çabuk toparlandığını söyledi.

Başer, "Hastamız Doğubayazıt'tan Ağrı iline, oradan da ilçemize sevkle gelip ameliyatını olmuş ve sağlığına kavuşmuştur. Yapılan cerrahi operasyona hem başhekim olarak hem de Op. Dr. olarak girmekten mutluluk duydum." diye konuştu.

Ameliyata giren üroloji uzmanları Op. Dr. Osman Ozal ve Op.Dr. Sedat Şahin, Altun'un sağ böbreğindeki taşa kapalı böbrek taşı ameliyatıyla müdahale ettiklerini ve serçe parmağı genişliğindeki kesitten taşı kırarak çıkardıklarını ifade ettiler.

Motosiklet kazası sonrası şiddetli karın ağrısı yaşadığını anlatan Altun ise ameliyatı yapan doktorlar ve ekibe teşekkür etti.

Son Güncelleme: 06.02.2018 08:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.