28 Nisan 2017 Cuma 09:51
Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcı oldu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı Görevine Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK Atandı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT tarafından Rektör yardımcılığı görevine yeni atama yapıldı. Prof. Dr. KARABULUT tarafından Rektör Yardımcılığı görevine Atatürk Üniversitesi Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK atandı.

 

Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK

1966 yılında Kars’ta doğdu. 1989 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Fizik Bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde, 1992 yılında Yüksek Lisansını ve 1996 yılında da Doktora eğitimini tamamladı. Atatürk Üniversitesi K. K. Eğitim Fakültesi Fizik Bölümüne aynı yılda Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında da Profesör unvanlarını aldı.

2006 yılında x-ışını spektroskopisi, gamma ve x-ışınlarının saçılması alanlarında yapmış olduğu uluslararası düzeyde nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü aldı.

2006 yılında New York State (SUNY) Üniversitesin’ de x-ışını spektroskopisi ve 2012 yılında da Wisconsin Üniversitesin ’de Plazma Fiziği alanlarında araştırma yapmak üzere ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu.

2013 yılında Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan vekilliği görevlerini yerine getirdi.  Aynı yıllarda Bayburt Üniversitesi Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Üyeliği yaptı.

Uluslararası ve ulusal dergilerde yayımlanmış 74 adet makalesi, uluslararası ve ulusal toplantılara sunulmuş 38 bildirisi ve bu akademik çalışmalara yapılmış 726 bilimsel atıf bulunmaktadır. TÜBİTAK ve BAP olmak üzere ulusal alanda 19 adet projede yönetici ve araştırmacı olarak görev yaptı. 26 Nisan 2017 tarihinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.