07 Kasım 2017 Salı 13:08
Rektör Abdulhalik Karabulut: ''Tıp Fakültesi İçin Çalışmalara Başladık''

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye'nin son 10 yılda sağlık alanında önemli mesafe kat ettiğini, ancak Ağrı'nın bundan yeterince pay alamadığını belirterek, Ağrı'ya Tıp Fakültesini getirme çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Açıklamalarda bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin fiziki anlamda Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında olduğunu ifade ederek, üniversitenin daha iyi olması için çalışacaklarını söyledi. Türkiye'nin sağlık başta olmak üzere birçok alanda çok ciddi mesafe kaydettiğini vurgulayan Rektör Karabulut, Ağrı'nın sağlık alanında hak ettiği yerde olmadığını, bunun yanında açılacak olan Devlet Hastanesi ve Ağrı'nın ihtiyacı olan Tıp Fakültesinin kurulmasıyla daha iyi noktalara gelineceğini dile getirdi.

Ağrı'ya Tıp Fakültesi kurulması için Ankara'da görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Karabulut, "Ekonomide, sağlıkta, ulaşımda ve birçok alanda daha son 10 yılda çok ciddi mesafeler kat ettik. Türkiyeçok iyi bir noktaya geldi. Ama ben şunu düşünüyorum, sağlık konusunda maalesef Ağrı gereken payı alamadı, fakat Üniversite ve birçok konuda yeterince pay aldı. Onun içinde önümüzdeki süreçte bir Tıp Fakültesi kurmayı düşünüyoruz. Tıp Fakültesi ile ilgili şunu düşünüyorum. İlgili birimlere de aktardım, Ankara'da da bu konu ile ilgili görüşmeler yaptım. Biz yeni bir hastane, Tıp Fakültesi hastanesi düşünmüyoruz.

Bizim amacımız Tıp Fakültesi kurmak, fakat Tıp Fakültesi kurulduktan sonra Tıp Fakültesi ile beraber Ağrı Devlet Hastanesi'ni daha geliştirerek bir uygulama hastanesi şekline getirmektir. Yaptığım araştırmada şunu gördüm bir uzman hekimin Ağrı'da kalış süresi ortalama 17 aydır. 15 ay mecburi hizmet 1 ay gidiş 1 ay geliş. Bu ciddi bir sıkıntı istatistikler bunu gösteriyor. Tıp Fakültesi ile beraber öyle umuyorum ki doktorların Ağrı'da uzun süre kalması sağlanacak. Bu kolay mı? Kesinlikle kolay değil. Çünkü doktor bulmak zor, doktor çok, ama batıda da ihtiyaç var. Ama önemli olan zoru başarmak" dedi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.