28 Eylül 2017 Perşembe 14:29
Rektör Karabulut '2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Katıldı

2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, tüm Üniversite Rektörleri, Bakanlar, Büyükelçiler, devlet protokolünden birçok kişi ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Üyeleri, üniversiteleri temsilen belli sayıda akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Geçen yıl başlatılan bu etkinliğin artık her yıl devam edeceğine olan inancını dile getirerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, yeni akademik yılın tüm akademisyenlere ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye'yi uluslararası alanda en üst düzeyde temsil edecek araştırma üniversitelerinin tespit edilerek bunların özel olarak desteklenmesi, bununla birlikte uluslararası alanda çok daha güçlü, çok daha farklı bir konuma gelinmesi gerektiğini kaydettiğini anımsatarak; “Bugün tüm bu konularda önemli bir mesafe katedildiğini memnuniyetle görüyorum. Misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma projesi kapsamında araştırma üniversitelerinin belirlenmesiyle ilgili çalışma tamamlanmış durumda” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN; “Her dönemde sözü edilmesine rağmen bir türlü arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmayan üniversite-özel sektör iş birliği için de önemli adımlar atılıyor. Fen ve mühendislik alanlarındaki iş yeri eğitimlerinin teşviki için meslek yüksekokullarının organize sanayi bölgelerinde de kurulabilmesinin önü açıldı. Teknoloji transfer ofislerinden ücretli araştırma izinlerine ve doktora sonrası araştırmacı istihdamına kadar gelişmiş ülkelerdeki pek çok düzenleme ülkemize de böylece kazandırılmış oldu” dedi.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta SARAÇ; “Ülkemizin çok önemli bir dönemeçten geçtiği 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminden sonra üniversitelerimize yerleşmiş terörist yapının yarattığı tahribatın izalesi çalışmalarında önemli yol alındığını belirtti ve üniversitelerdeki huzur ve güven ortamının yeniden tesis edildiğini ifade etti.

Haziran 2017'de Yükseköğretim politikalarında köklü yapılanmalara yönelik YÖK'ün tekliflerinin uygun görülmesi ve TBMM'nde kabulleriyle birlikte Türk Yükseköğretimin kronikleşmiş birçok ciddi sorununun çözümünde köklü bir reformun sessizce gerçekleştiğini kaydeden Başkan Prof. Dr. Yekta SARAÇ, 2017-2018 akademik yılı için ise hedefleri arasında öne çıkan başlıklarının geçen yılki açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat önemini vurgulamış olduğu "Araştırma Üniversiteleri" başlığının olduğunu ve araştırma üniversiteleri, akademinin, genç kuşakların ülke kalkınmasına kazandırılması sürecinde, Cumhuriyet tarihimizde gerçekleşen kazanımların, daha ileriye taşınması hedefimizin temel fazıdır." diye konuştu.

rektor-karabulut-‘2017-akademik-yili-acilis-toreni’ne-katildi.jpgrektor-karabulut-‘2017-akademik-yili-acilis-toreni’ne-katildi-001.jpgrektor-karabulut-‘2017-akademik-yili-acilis-toreni’ne-katildi-002.jpgrektor-karabulut-‘2017-akademik-yili-acilis-toreni’ne-katildi-003.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.