17 Ağustos 2017 Perşembe 18:29
Rektör Karabulut Ağrı Basınıyla Buluştu

Rektör Prof. Dr. KARABULUT tarafından konukevinde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder ŞİMŞEK, Fakülte Dekanları, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Programda üniversitenin akademik ve idari yapılanması ile fiziki altyapısı hakkında genel bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT,

“Üniversitenin ve Ağrı’nın gelişmesinin birbiriyle bağlantılı olduğunu ve kalkınma için üniversite ve şehrin bütünleşmesi ve birlikte çaba göstermesi gerektiğini, üniversite olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğun bilincinde olduğumuzun farkındayız” ifadesini kullandı.

Mevcut fakülte ve programlar hakkında bilgi veren Rektör KARABULUT;

“fiziki açıdan gelişimini önemli ölçüde tamamlayan üniversitenin,en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır düşüncesinden hareketle akademik yapısını ehliyet ve liyakat esasına göre yeniden yapılandırarak, eğitimde kaliteyi arttırmak en önemli hedefimiz olacaktır” dedi. Bu kapsamda fakültelerimize yapılan dekan atamaları ile ilk adımın atılmış olduğunu ve bundan sonrada özellikle Ankara ve İstanbul başta olmak üzere farklı şehirlerimizdeki üniversitelerden öğrencilerimize ders vermek için alanlarında uzman akademisyenleri getirme çabalarının sürdüğünü ve diğer üniversitelerde çalışan tüm akademisyenlere kapılarının ardına kadar açık olduğunu da ifade etti.

Özellikle diğer üniversitelerde çalışan Ağrılı akademisyenlerin üniversitemize ve ilimize katkı sunmaları halinde öğretim üyesi eksikliği nedeniyle merkez kampüs ve ilçelerde aktif olmayan bir çok bölümümüzün aktif hale getirilebileceğini belirti.

Rektör KARABULUT; halen 7 bölgeden ve 74 ilden öğrencilerin tercih ettiği bir eğitim yuvası olan üniversitemize, bilginin sevgiyle bütünleştiği yeni dönemde 81 ilden öğrenci çekmeyi hedeflediklerini, bunun için eğitimin kalitesini arttırmanın yanı sıra, konferans, panel, sempozyum, bahar şenlikleri, vb. sosyal etkinliklerin sayısını da arttırarak bu hedeflerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Üniversitenin fiziki yapılanmasında büyük katkısı olan ve halen IC vakfı aracılığıyla desteklerini sürdüren Sayın İbrahim ÇEÇEN’e, Doğubayazıt kampüsünü yapan Sayın Abdülbari GOOZAL’a, Eleşkirt Hayvansal Üretim Yüksekokulunu yapan Celal ORUÇ’,a, Taşlıçay’da Meslek Yüksekokulu yapan Sayın Adalet TURAN’a ve Üniversite camisini yapan Sayın merhum Hayrettin Atmaca’ya teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT üniversitenin gelişimi için ekibiyle birlikte her türlü çabayı göstereceğini ve Ağrılılardan da destek beklediğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

Program kahvaltıya katılan basın mensuplarının, Rektör Prof. Dr. KARABULUT'a yönelttiği soruların cevaplandırılmasının ardından sonra erdi.

rektor-karabulut-agri-basiniyla-bulustu.jpgrektor-karabulut-agri-basiniyla-bulustu-001.jpgrektor-karabulut-agri-basiniyla-bulustu-002.jpgrektor-karabulut-agri-basiniyla-bulustu-003.jpgrektor-karabulut-agri-basiniyla-bulustu-004.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.