12 Mart 2018 Pazartesi 11:32
Rektör Karabulut: "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Kahramanlarımızı Rahmetle Anıyorum"

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut "12 Mart İstiklal Marşının Kabulü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınladığı mesajda milli şair Mehmet Akif Ersoy'u anan Karabulut:

"12 Mart 2018, Aziz Milletimizin hürriyet aşkını ve bu aşkla vermiş olduğu destanlaşan kurtuluş mücadelesini ebedileştiren İstiklal Marşımızın 97. kabul yıl dönümüdür.

Mehmet Akif Ersoy’un güçlü kaleminden çıkan kelimeler milletimizi öyle derin, öyle kapsamlı tahlil etmiştir ki, onun dizelerinde herkes kendinden bir parça bulmuştur. Milli mücadelenin en çetin döneminde bu eşsiz anıt, milletimizin şahlanışının sembolü olmuştur. Alçakgönüllü, vatanına âşık bir münevver olan Merhum Mehmet Akif, İstiklal Marşı’nı milletimize ve ordumuza armağan ederek tüm eserlerini topladığı Safahat’a almamış, ne kadar büyük bir vatansever olduğunu bu ince davranışıyla bir kez daha göstermiştir.
Bizler bugün bu topraklar üzerinde hür ve müstakil yaşıyorsak, büyük hedeflerimize doğru yürüyorsak, bunu İstiklal Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan atalarımıza borçluyuz.

Kurtuluş Savaşı’nda verilen mücadelenin bugün bilim, teknoloji, kültür, sanat, ekonomi, dış politika ve hayatın her alanında muassır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak için sergilenmektedir. Bu hedefe ulaşmak; şehitlerimize, gazilerimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Bizler gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir ülke bırakmak için var gücümüzle çalışmalıyız.

Aziz Milletimizin o günkü heyecanının bir ifadesi olan İstiklal Marşı’mız bizleri bir araya getiren mısralarındaki kardeşlik, birlik ve vatan duygularını sonsuza kadar kalplerimizde taşıyacağız.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak İstiklal Marşı’mızın 97. Yıl Dönümünü kutlar, milli şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyoruz." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.