03 Aralık 2019 Salı 14:57
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş Ağrı'da

​"Döner sermaye yönetmeliği adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı"

​Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye yönetmeliğinin adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğini belirtti.

Özel bir toplantı salonunda düzenlenen programa Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un yanı sıra, Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yemek öncesi yaptığı konuşmasında, üyelere sendika çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler aktardı. Durmuş, yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, çalışanların haklarının korunmasında iyi bir strateji belirlediklerini ifade ederek, görüşmelerde talep sayılarını azalttıklarını ancak, maddelerin kapsamlarını genişlettiklerini söyledi.

Konuşmasında sorunların çözümü konusunda bürokratik görüşmeler yürüttüklerini ve Türkiye'de siyasi istikrar kadar bürokratik istikrarında önemli olduğunu belirten Durmuş, idari kadrolarda sık sık yapılan değişikliklerin doğru olmadığını kaydetti.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, döner sermaye yönetmeliğinin adaletli şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirterek, "Sendika olarak en önemli sorunumuz ve mutlaka çözülmesi gereken ve gerekli yerlere taşıdığımız döner sermaye yönetmeliği adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı" dedi.

Toplantıda konuşan Başkan Semih Durmuş, döner sermaye yönetmeliğinin sorun üretir hale geldiğini belirterek, "Seçildiğimizde ilk oluşturduğumuz komisyon döner sermaye komisyonu oldu. Çünkü en önemli sorunumuz bu. Yaptığımız çalışmayı Bakanlığa sunduk, 'hekimlerle alakalı performans uygulaması mutlaka olsun' diyorsunuz, olsun ama 'hekim dışı personelle alakalı böyle bir model teklifimiz var bunu uygulayın' diyoruz. Sağlık çalışanlarının performans uygulaması yok ama herkesin kabul edebileceği makul ve mantıklı kriterler getirelim.

İnsanların çalışacağı il, bir kriter olsun. İstanbul'da çalışanla Bartın'da çalışan aynı ücreti almasın. Hastane bir kriter olsun. Üçüncü basamak bir hastaneyle entegre hastane bir olmasın. Çalışılan servis bir kriter olsun. Bazı servislerde personel istihdam etmekte gerçekten zorluk çekiliyor. Eğitim bir kriter olsun. Bunlar belirlensin ve bunun karşılığında çalışana sabit ücretler verilsin." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 03.12.2019 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.