28 Aralık 2018 Cuma 16:54
Savcı Sayan Ak Parti'nin Değil Ağrı'nın Belediye Başkan Adayıyım

Konuşmasına Büyük Tufan sonrası Nuh'un gemisiyle Ağrı Dağı'na çıktığını inanışından hareketle "herkesin Ağrılı olduğu" tezini hatırlatarak başlayan Sayan, bu nedenle Ağrı'nın kadim bir kent olduğunu söyledi.

AK Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan basınla bir araya geldi - Detaylar

Sayan, Ağrı'nın işsizlik başta olmak üzere çeşitli sorunlara bağlı göçlere rağmen halen 550 bin nüfusu olduğunu belirterek, hedeflerinin ilk olarak göçü önlemek, göç edenleri de geri getirmek olduğunu aktardı.

Ağrı'yı marka şehir yapmak, yatırım yapılmasını sağlamak ve bu yolla yaşanılabilir bir kent olmasını istediklerini belirten Sayan, şunları kaydetti:

"Ağrı'daki bir kötülük hepimizi üzecek, bir başarı hepimizi sevindirecektir. Bizim mutlu olmamız için başarıyı da ortaklaştırmamız lazım. Ortak bir başarı elde etmek için ortak hareket etmemiz lazım. Ben bu ilin bir evladı olarak Türkiye'de gidemeyeceğim, çalmayacağım bir kapı yoktur. Aslında bu büyük bir sermayedir. Eğer hepimiz birlikte bu sermayeyi Ağrı'ya bir yatırım şeklinde dönüştürebilirsek inanın kimse bizim önümüze geçemez. Benim sizden ricam eğer benim bir hatam varsa gelip yüzüme söylemenizdir."

"Biz kavga etmeye, savaş çıkarmaya gelmedik"

Sayan, kentteki tüm mahallelere, bünyesinde taziye evleri, oturma alanları, muhtarlık, kurs merkezlerinin olduğu kampüsler kazandıracaklarını, belediyenin taziye kamyonu ile 3 Gün boyunca taziye yemeği vereceğini, tüm cenaze işlemlerini belediyenin yapıcağını söyledi.

"Bu şehirde on tane veliyi, beş tane deliyi ben idare edemezsem ben belediye başkanlığı yapamam." diyen Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ben bu şehrin AK Parti Belediye Başkanı adayı değilim arkadaşlar. Seçilirsem bütün Ağrı'nın belediye başkanıyım. Ağrı'daki bütün seçmenlerin adayıyım. Hepsinden oy istiyorum. Herkesin kapısına gideceğim. Biz kavga etmeye, savaş çıkarmaya gelmedik. Güzelleştirmeye geliyoruz. Hangi parti olursa olsun önce bunu içine sindirecek. Ağrı'nın huzura ihtiyacı vardır. Hiçbir seçmen AK Partili, HDP'li değil, herkes Ağrılıdır. Bizim tek bir partimiz var, o da Ağrı Partisi. Tabi ben AK Parti'nin adayıyım ve bununla da gurur duyuyorum ama biz hizmette bunu yansıtmayacağız."

Gençlere çeyiz, Gazetecilere Cemiyet Binası

Sayan, kentte düğün yapacak ve durumu iyi olmayan gençlere çeyiz desteği vereceklerini, bunu da iş adamlarının destek vereceği çeyiz bankası aracılığıyla yapacaklarını aktardı.

Bununla birlikte kentte gazetecilerin haberlerini yapabileceği, kullanabilecekleri bir mekanın olmasını istediğini dile getiren Sayan, bu nedenle Ağrı'da altyapısı, teknolojisi ve imkanlarıyla önemli bir gazeteciler cemiyeti binası yapmayı planladığına söyledi.

Sayan, aday tanıtım toplantısında söz ettiği 18 mahalleye 18 büyükşehir belediyesinin kardeş belediye olacağını yineleyerek, şunları kaydetti:

"Bu belediyeler mayıs ayında başlarlarsa sonbaharda yepyeni bir Ağrı ile karşılaşırız, sonra Cumhurbaşkanımızı davet edeceğiz. Bütün mahallelerde yapılan çalışmaları Canlı bir şekilde izleyecek. İzledikten sonra Cumhurbaşkanımız o belediyelere puan verecek. Bu bütün Türkiye'ye model olacak. Biz 23 Nisan'da Ağrı'daki kardeşliği pekiştirmek için 'Ülkemin Renkleri, Ülkemin Çocukları' adı altında Türkiye'nin her ilinden bir grup çocuğu getirip bir festival anlayışı içerisinde 3-4 gün misafir edeceğiz."

Ağrı Dönerini ve Ağrı Eti Marka Olacak 

Hollanda'nın Konya büyüklüğünde olmasına rağmen dünyaya tarımda önemli miktarda ihracat yaptığına işaret eden Sayan, şöyle konuştu:

"Bizim projemiz hazır. Ağrı'dan her gün Erzurum'a 10 Ambulans çıkmayacak. 50 tır Türkiye'nin satış noktalarına et ürünleri taşıyacak. Belki gün gelecek 100 tır taşıyacak. Antalya ve Mersin bugün nasıl bütün Türkiye hallerine sebze meyve gönderiyorsa bütün Türkiye'nin et satış merkezlerine ürün göndereceğiz. Bir zamanlar Vanet Türkiye'de her marketin rafında vardı. Şimdi Ağrı Et olacak. Ayrıca Ağrı döneri diye bir marka çıkarıp bütün marketlerin raflarına sokacak, önemli caddelerinde satışının yapılacağı bir model geliştireceğiz. Bizden isim hakkını alan mağazalara buradan gidecek tır veya kamyonet ürün satacak."

Bunun dışında mobil kesimhaneler kuracaklarını, evlerinde kesim yapmak isteyen insanlara bu hizmeti vereceklerini dile getiren Sayan, özellikle ili tekstil konusunda da cazibe merkezi haline getireceklerini anlattı.

Ağrı İnanç ve Sağlık Turizminde Türkiye’de Bir Numara Olacak

Ağrı Dağı Efsanesi, Nuh Tufanına tüm dünyada inanç çok büyük, bunu çok iyi değerlendireceğiz, buraya gelip hem inanç turizmi yapacaklar, hem Ağrı dağında kar tatili yapacak, hemde sıcak termal suyu kaplıcalarından istifade edecekler, Meteor Çukuru, İshak Paşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi, Balıklı Göl bunlarla ilgi projelerimiz var. Buraya gelip görenler memleketine döndüklerinde Ağrı’nın muhakkak gezilip görülmesi gerektiğini anlatacaklar.

Cenaze Evlerine 3 Gün Boyunca Sıcak Yemek Verilecek

Cenaze evlerine Ağrı Belediyesi tarafından 3 gün boyunca,donanımlı özel belediye aracıyla cenaze evine gidilecek ve orada kendi yöremizin yemekleri ikram edilecek, ayrım yapılmaksızın zengin yada fakir aile olmuş fark etmez, bu sizin hakkınız devlet, belediye size bunu veriyor. Siz isteseniz de istemesenizde bu yemek aracı oraya gelecek bu belediyenin görevi. Savcı Sayan; Ağrı’da Bütün Bürokratların Teminatı Olacağım!

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Sayan, Bugün Düzenlenen Basın Toplantısında Konuşmalarının Ardından Basın Mensuplarından Gelen Soruları Cevapladı.

Ağrı Valisi ve Belediye Başkan Vekili Süleyman Elban'a övgü

Sayan, seçilmesi halinde Vali Elban'ı örnek alıp almayacağının sorulması üzerine şöyle devam etti:

Belediye hizmetleri konusunda Vali ve Belediye Başkanvekili Süleyman Elban'ın yaptığı çalışmaları övgü ile bahseder, "Arkadaşlar benim işim zor çünkü Vali Bey'in çıtayı yükseltmesi benim işimi zorlaştırdı. Çok daha büyük bir efor sarf etmem lazım. Vali'yi geçmek kolay değil. Vali Ağrılı değil ama Vali'nin yaptığı çalışmaları geçmek her babayiğidin harcı değil. Biz en azından o bayrağı yere düşürmeyeceğimize söz veriyoruz.

Vali Bey kısa sürede şov yapmadan Ağrı için çok önemli hizmetler yaptı, yapmaya da devam ediyor. Allah ondan razı olsun. Başarıyı kıskanmamak gerekir. Vali siyasetçiyi de bürokratı da geçmiş. Benim bütün çalışmam Vali'yi geçebilmek için olacak. Vali'nin koyduğu çıtayı geçmek çok zor ama ben o zoru başaracağım."

Kazanırsam Vali Elban'ı 2 Yıl Ağrı'da Tutmaya Çalışacağım

Seçilmesi halinde İçişleri Bakanlığının önüne gidip Vali Elban'ın gitmesini en az 2 yıl önlemeye çalışacağını da söyleyen Sayan, "Çalışkan bir bürokrat Ağrı'dan gittiği zaman sanki ben evladımı kaybetmiş kadar üzülürüm. Ben Vali'nin en az 2 yıl daha benimle birlikte Ağrı'da hizmetlere öncülük etmesi için büyük bir çaba sarf edeceğim." dedi.

Sayan, belediye sınırları dışında olmasına rağmen bakanlıklar aracılığıyla Ağrı Dağı ve bölgesinde çok büyük projeleri olduğunu dile getirerek, oteller, kayak merkezi, Nuh'un Gemisi inşasıyla turizme büyük katkı sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Savcı Sayan Video - 1  Savcı Sayan Video - 2 Savcı Sayan Video - 3
Son Güncelleme: 29.12.2018 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat afşin 2018-12-29 17:07:02

ben kendi adıma diyeyim
buna değil oy
bir bardak su bile vermem.