01 Mart 2019 Cuma 19:24
Savcı Sayan'dan Ağrı Mazlumder'e Anlamlı Ziyaret

Mazlumder ağrı şube başkanı Yüksel Aslan 28 şubat sürecinin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen bugün hala daha mağduriyetlerin devam ettiğini vurgulayarak mevcut mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi yönünde taleplerini dile getirdi. Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel ASLAN bu anlamlı günde kendilerini ziyarete gelen Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı SAYAN'a teşekkürlerini ileterek süreçle ilgili sorunlar hakkında bilgi verdi..

Savcı Sayan, “28 Şubat darbesinin toplum tarafından yüzeysel bir şekilde anlaşıldığını yada anlaşılmasının istendiğini belirterek, bu darbenin ardında bambaşka manalar,güçler yatmakta olduğunu düşünüyorum. 28 Şubat salt bir darbe değildir. Bu darbe ile yapılmak istenen toplumun değerlerini ayaklar altına almaktır. Darbe inanç değerlerine karşı yapılmış bir hamle olmakla birlikte özellikle bölgemiz insanını da çok derinden yaralayan bir süreçtir. 28 şubat bir mağduriyet oluşturmuş ve bu mağduriyet sonrasında mağdur olanların gücüyle bir yerlere gelmiş olanlar bugün mağduriyete sebebiyet verenlerle kolkola. Bu çok garip bir durum. Adeta ustalıkla planlanarak uygulamaya sokulmuş bir durum. 28 şubat darbesini alkışlayanların dahi bu oyuna geldiklerini düşünüyorum” dedi.

“Ülkemizin yaşamış olduğu tüm bu ve buna benzer durumlarda Mazlumder’in duruşunun takdir edilesi olduğunu vurgulayan Sayan, vicdani, islami ve insani anlamda Mazlumder önemli işlere imza atmıştır. Mazlumder kuruluş sürecinden bugüne bünyesinden Ülkemiz için çok kıymetli vazifelere gelmiş insanlar çıkarmıştır. Yapmış olduğu çalışmalarla ses getirerek yön tayin edici bir sivil toplum kuruluşu olmuştur” dedi.

Ağrı özelinde Mazlumder’in yapacağı çalışmaların kendileri için önem teşkil ettiğini söyleyen Sayan, seçim sonrası başarılı olması durumunda istişare içerisinde olmak istediğini, sosyal belediyecilik anlamında bunun önemli olduğunu belirtti.

Mazlumder yönetimi ve gönüllüleri ile Ağrı’nın temel sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan Sayan,dernek çalışmalarında başarı temennilerinde bulunarak, 28 Şubatların bir daha yaşanmaması, mağduriyetlerin bir daha oluşmamasını dilediğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.