27 Mayıs 2020 Çarşamba 13:49

Savcı Sayan Belediye binası Önünde 27 Mayıs, 12 Eylül  ve 15 Temmuz Darbelerini astı!

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 27 Mayıs Askeri Darbesi'nin 60. yıldönümünde bir etkinlik düzenleyerek, Türkiye tarihinde iz bırakan darbelerin tarihinin yazılı olduğu pankartları idam sehpasında temsili olarak astı.

Belediye Başkanı Savcı Sayan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan ilk askeri darbe olan 27 Mayıs Askeri Darbesi'nin 60. yıldönümü nedeniyle düzenlediği programda, idam sehpasında 27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980 ve 15 Temmuz 2016 tarihlerinin yazılı olduğu pankartları temsili olarak astı.

Savcı Sayan, Bu gün Ağrı Belediyesi önünde dar ağaçlarında liderlerin değil darbelerin asılması gerektiği bütün Türkiye halkına buradan seslenerek gür bir sesle dile getiriyoruz. Temsili olarak sayın Menderes ve arkadaşlarının asıldığı , dar ağaçlarında 12 Eylül , 27 Mayıs ve 15 Temmuz darbelerinin asıldığı dar ağaçlarını görüyorsunuz.

Büyük Mahkeme halk mahkemesinidir, Onlar düzmece mahkemelerle bizim liderlerimizi astılar ama halkın vicdanında asılmadılar. Bu güne kadar halkın vicdanında asılmadılar. Bu güne kadar sürekli halkın vicdanında onların acısı hissediliyor. Sayın Polatkan, Sayın Zorlu ve Sayın Menderes'in acıları bugüne kadar unutulmadı .

Darbenin düzmece mahkemelerinde mahkum edildiler, halkın iradesi asıldı. Bu gün Allah'a şükür halkımız biz Ağrı Belediyesi önünde temsili de olsa onların darbelerini dar ağacına çekiyoruz. Bundan böyle artık bu halk bütün darbeleri vicdanında mahkum edecek ve dar ağaçlarında bu darbeler asılacaktır.

Bütün halkı temsilen , özelliklede Ağrı halkı adına sandalyelere tekme vuracak kardeşlerime de teşekkür ediyorum.

Sayan'ın konuşmasının ardından Halk tişörtleri giymiş gençler temsili olarak kurulmuş idam sehpalarında 12 Eylül , 27 Mayıs ve 15 Temmuz darbeleri astılar.

Basın Açıklamasının tam metni;

BUGÜN 27 MAYIS
Bu gün; idama götürülürken bile beyefendi terbiyesini bozmayan ve son sözü ALLAH Olan milli ve yerli bir devlet adamının katledilmesinin yıldönümü.

Bu gün; kendisine darbe olacak diye ikazda bulunan arkadaşının kolundan tutarak pencerenin önüne götürüp, nöbet tutan askerleri göstererek

“Şu Mehmetçikler başbakanlarının gece 01’e kadar çalıştığını, sabahın 7’sinde tekrar çalışmak için geldiğini görüyorlar. Bunlar mı bana darbe yapacaklar?” diye soracak kadar ordusuna güvenen tertemiz halk iradesinin gasp edildiği gün...
Bu gün; Cuntanın darbe niyetini gördükten sonra son arzusu Konya’ya Hz Mevlana’ya gitme arzusu olan Abdülhamit hanı’ın yalnızlığını yaşayan vakur, Müslüman bir devlet büyüğümüzün şahsında milletimize prangalar vurulmuş bir günün tarihidir.
Bugün; milli iradenin, demokrasinin ve Anadolu değerlerinin yassı adada postallar altında çiğnetildiği gündür.
Bu gün; sizlere bunları söylerken yassı ada restore edilip demokrasi ve özgürlük adası olarak açılışının yapıldığı gündür.


Bu gün; 15 Temmuz hain darbe girişimini ayakları altına aldırıp çiğnettiren, Cennet mekân Abdülhamit han’ın hayallerinin elçisi, Menderes ve arkadaşlarının yol arkadaşı halk iradesinin temsilcisi Büyük Türkiye’nin başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olarak, hüznü ve gururu aynı anda yaşadığım gündür...


Onlar 60 yıl önce milletin adamlarını düzmece mahkemelerinde mahkûm edip Astılar... Biz millet olarak vicdanlarımızda mahkum ettiğimiz darbecilerin darbelerini bugün Ağrı belediyesinin önünde astık... Umarım bu yeni darbe heveslilerine ders olur... dedi.

Son Güncelleme: 27.05.2020 18:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ararat 2020-05-28 16:48:37

Sayın başkanım şu çukur yolları ve tozuda asın