13 Ocak 2020 Pazartesi 16:41
Savcı Sayan; Taşımada Amacımız Kâr Etmek Değil Halka Hizmet

Sayan: Amacımız kâr etmek değil hizmettir

Şehir içi otobüs filosuna eklenen 20 aracın tanıtımında konuşan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Amacımız kâr etmek değildir, halka hizmettir. Sosyal devlet budur, sosyal belediyecilik budur." dedi.
Ağrı Belediyesi, alınan 20 şehir içi otobüsünü faaliyete sokarak araç filosunu 103'e çıkardı.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, şoför koltuğuna geçerek konvoyla araçları şehre tanıttı.

Şehir turu bitirdikten sonra basına açıklamada bulunan Sayan, tüm illerde şehir içi taşımacılık ücretlerinin arttığını, Ağrı'da ise ücretlerin yüzde 50 indiğine dikkat çekti.

Sayan, "Biliyorsunuz biz halkımızın hizmetkarı olacağız demiştik. Hizmetkarlık evde oturup ayak ayak üstüne atmak değildir, boğazda oturup ahkam kesmek değildir. Milletin içine girip onun derdiyle dertlenmektir, hizmet etmektir. Biz de bunu şiar edindik. Başladığımız günden bugüne kadar sürekli yenilikler getirmeye çalışıyoruz. Kentin ulaşımında devrim yaptık. Şu anda 100'e yakın otobüsümüzle halkımızın hizmetine girdik. Bugün 20 yeni otobüsümüz de halkımızın hizmetine başladı." dedi.

"İnsanlar Ağrı'dan göç etmek zorunda kalmayacak"

Ağrı'yı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmak için mücadele edeceklerinin altını çizen Sayan, "Ağrı Doğu'nun yıldızı olacak demiştik. Ağrı için gerçekten öyle olacak. Hatta biz çıtayı bugün yükseltiyoruz, 81 vilayeti içinde Ağrı Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak. Bu konuda iddialıyız, büyük şehirler ile yarışıyoruz inşallah. Biz, Ağrı yaşanabilir bir kent haline getireceğiz, bütün insanlarımız mutlu olacak, mesut olacak. İnsanlar buradan göç etmek zorunda kalmayacak. Ağrı ile gurur duyacaklar, biz de hizmet etmekten gurur duyacağız. Allah bizi mahcup etmesin. İnşallah çok güzel işlerle halkımızın karşısına çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Kâr etmek için yarışmıyoruz"

Bütün illerde ulaşım ücretlerine zam yapılırken Ağrı'da ücretleri yüzde 50 oranında indirdiklerini dile getiren Sayan, "Bütün illerde şehir içi biletlerde ücretler yükseliyor. Biz Ağrı'da öğrenci ücretlerini 25 kuruş yaptık. Tam ücretler 2,25 TL'den 1,50 TL'ye indirdik. Öğrencibüs uygulamasını başlattık. Hastabüs uygulaması ile vatandaşlarımızı bir TL'ye taşıyoruz. Öğretmenbüs'lerimiz ise 2-3 gün sonra faaliyete girecek. Biz halkımıza hizmet için varız. Kâr etmek için yarışmıyoruz. Evet zarar etmeyeceğiz ama aşırı kârlardan kaçacağız. Halka hizmet edeceğiz, amacımız kâr etmek değildir, halka hizmettir. Sosyal devlet budur, sosyal belediyecilik budur. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; gönül belediyeciliği, hizmet belediyeciliği… Ağrı bunu başaracaktır, inşallah bütün illere de örnek olacaktır." şeklinde konuştu.

"Her şey güzel olacak dediler, her şeyi mahvettiler"

Sayan, son olarak şunları söyledi: "İstanbul fiyatları yüzde 50 daha arttırsın. 'Her şey çok güzel olacak' demişti. Biz öyle bir iddiada bulunmamıştık. 'Biz güzel şeyler yapacağız' demiştik. Biz yapmaya başladık, onlar her şeyi berbat etmeye başladılar. Takdir halkındır."

Son Güncelleme: 13.01.2020 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.