17 Ağustos 2021 Salı 19:32
Savcı Sayan´dan 17 Ağustos Marmara Depremi Mesajı

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Gölcük olan Asrın Felaketi Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sayan mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Ülkemizde 22 yıl önce meydana gelmesine rağmen halen 17 Ağustos’ta daha dün yaşanmışçasına derin bir üzüntüye boğularak deprem gerçeğiyle tekrar karşı karşıya geliyoruz. Türkiye’de en büyük deprem felaketi olan Marmara Depremi’nde, on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yaralanmış ve evsiz kalmıştır. 17 Ağustos depremin ardından bunca geçen senelere rağmen, ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı.

Özellikle ülkemizin deprem fay hatların üzerinde olması, depremle yaşamayı öğrenmemizi ve her an hazırlıklı olmamızı gerektirmektedir. Bu nedenle geçmişte acı kayıplar vermemize neden olan depremlerin gelecekte de meydana gelmesi kaçınılmazdır. Bu durumda önemli olan ise depreme hazırlıklı olabilmek ve depremle yaşayabilmeyi öğrenmektir. Geçmişte yaşanan bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkânlarını kullanarak deprem ile mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu vesileyle 17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Böylesi bir felaketin ne ülkemizde ne de dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ederek, sizleri yüce Rabbime emanet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.