13 Şubat 2020 Perşembe 10:04
Şeker pancarı üretimini Arttırmak İçin yüzde 10 teşvik primi desteği

Ağrı Şeker Fabrikası şeflerinden Mehmet Bayram'la birlikte Muş'un Malazgirt ilçesine gelen Öğülmüş, Malazgirt Pancar Şefliğinide ziyaret etti.

Öğülmüş, daha sonra Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç, Tarım ve Orman Müdürü Ali Tuncer, ilgili kurum temsilcileri ve Beşçatak köyü muhtarı Cemil Yıldız'ın katıldığı bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Bu yıl ilk kez Kars, Ağrı ve Erciş şeker fabrikaları üretim sahalarında uygulanmaya başlanacak yüzde 10 prim desteği hakkında bilgi veren Öğülmüş, bu uygulamanın Şeker pancarı üreticilerine hayırlı olması dileğinde bulundu.

Primin Malazgirt'teki üreticiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade eden Mehmet Hilmi Öğülmüş, Bu prim sayesinde Malazgirt'te üretilen 60 bin ton pancar miktarının 2020 yılında 40 Bin ton artarak 100 bin tona çıkmasını hedefleniyor.

Malazgirt, pancar üretiminde söz sahibi bir ilçemizdir. 2020 yılı Üreticilerimiz için çok daha bereketli geçecektir diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.