16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:31
'Selahattin'in Torunları Mescid-i Aksa'ya Sahip Çıkmalıdır'

İsrail'in son zamanlarda Filstinli Müslümanlara karşı hukuksuzca uyguladığı Mescid-i Aksaya giriş yasağına tüm dünyadan tepkiler gelmişti. Ülkemizde de bir çok STK protesto gösterileri, basın açıklamaları yaparak bu durumu kınamıştı. Bu kapsamda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği MÜSİAD’ta Kudüs’teki Müslümanlara destek olmak amacıyla bir gezi düzenledi.

Cuma günü Cuma namazını Kudüs'te kılmak şeklinde bir program düzenleyen MÜSİAD Genel Başkan Abdurrahman Kaan, Genel Başkan Yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, sektör kurulu başkanları, MÜSİAD yurt içi ve yurt dışı şube başkanları ile birlikte 108 kişilik bir heyet Cuma günü Kudüs'e vardılar. MÜSİAD heyeti Mescid-i Aksa ve El Halil şehrini ziyaret ederek Cuma namazını Mescid-i Aksa’da kıldılar.

Kudüs ziyaretine katılan MÜSİAD Ağrı İl Temsilcisi Melikşah Kökser, Kudüs biz Müslümanların ilk kıblesidir ve Allah'ın mübarek kıldığı beldelerdendir. İsrail'in yıllardır bu kutsal mekanlara yaptığı saygısız tutumunu kınıyor ve Müslüman kardeşlerimizin yalnız olmadığını hissettirmek için buradayız.

Ben buradan bütün Türkiyeli Müslüman kardeşlerimizin muhakkak bu mekanları ziyaret edip Filistinli kardeşlerimize manevi destekte bulunmalarını rica ediyorum. Kökser, eğer bizler inancımıza ve değerlerimize sahip çıkmazsak dünyanın farklı yerlerindeki kardeşlerimiz her gün bir çok zulme maruz kalır. Ağrı MÜSİAD Başkanı Melikşah KÖKSER:  ''Maalesef Müslüman kardeşlerimizden çok daha fazla Hristiyanlar bu toprakları ziyaret ediyor. Bizler sahiplenmezsek özellikle Siyonist olan Yahudiler bu değerleri tahrip etmeyi sürdürecekler.

''Cumhurbaşkanımızın Gayreti Çok Önemli''

Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koduğu gayret çok önemli. Burada bizleri elimizde Türk bayrakları ile görenler alnımızdan öpüyorlar. Türkiyeye ve Türkiye halkına karşı çok minnettar ve aynı zamanda çok büyük beklentiler besliyorlar. Kudüs halkının hem maddi hem de manevi büyük desteğe ihtiyacı var. Çok zor şartlar altında ibadetlerini yapabiliyorlar. İsrail’in psikolojik baskısı inanılmaz düzeyde.

Ancak İsrail özellikle buraların güvensiz olduğu imajını yayarak Müslümanların buralara gelmesini engellemeyi amaçlıyor. Buna karşın bizlerin bu algıyı yıkmamız şart. bu kutsal mekanlara ziyaretçilerin yoğun bir şekilde gelmesini sağlayacak plan ve projeleri hayata geçirmemiz lazım. Kudüs dışarıdan gelecek olan ziyaretçiler için güvenli bir yer. Kudüs halkı tüm bu baskılara ve İsrail'in hukuksuz uygulamalarına rağmen dimdik ayakta duruyor ve ilk kıblemiz ve İslam aleminin onuru olan Mescid-i Aksaya sahip çıkıyor. Bu nedenle hepimizin çok daha fazla Kudüs halkının yanında olması gerekiyor” Selahattin'in torunları olan Ağrılı hemşehrilerim tıpkı dedeleri gibi Filistin'e ve Mescid-i Aksaya sahip çıkmalı ve Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakmamalıdır diyen KÖKSER Kudüs'ten bütün dünya mazlumlarına selam olsun. Zafer kesinlikle inanan mazlum Filistin halkının olacaktır.

selahattinin-torunlari-mescid-i-aksaya-sahip-cikmalidir.jpgselahattinin-torunlari-mescid-i-aksaya-sahip-cikmalidir-001.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.