16 Aralık 2017 Cumartesi 14:48
Siyer Sınavı Sınav Başvuruları Başladı

Sınava başvuruların yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten platform yetkilileri, son başvuru süresinin 27 Ocak 2018 olduğunu söylediler.

Bu yıl da "Onu Oku, Onu Yaşa" sloganıyla düzenlenecek Siyer Sınavı hazırlıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, her yıl siyer sınavını düzenlediklerini ifade ederek, tek gayelerinin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını okutma, anlama ve yaşatma olduğunu vurguladı.

Yılmaz, 5 umre ödülü ve 2 bin çeşit hediyelerin verileceği Siyer Sınavı başvurularının 27 Kasım 2017 tarihinden itibaren başladığını ve 27 Ocak 2018 tarihine kadar da devam edeceğini hatırlattı. Yılmaz,’’ Bu yıl 18 şubat 2018 Pazar günü yapılacak olan siyer sınavı Ağrı imam hatip lisesi, Alpaslan ortaokulu ve Şemsi Türkmen lisesinde olacağını belirtti.’’

Geçen yıl Türkiye geneli Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Siyer sınavına 200 bini aşkın katılımcı katılmıştı. Geçen yıl Ağrı'da siyer sınavına 3 bine yakın bir katılımın olduğunu dile getiren Yılmaz bu yılki hedeflerinin binlerce olduğunu kaydetti.

Peygamber Sevdalıları olarak amaçlarının topluma Hz. Peygamber'in hayatını okutmak olduğunu belirten Yılmaz, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Peygamber Efendimiz (s.a.v)'i daha yakından tanımak ve O'nun ahlakını örnek almayı amaç edinen bir çalışma olan siyer sınavı etkinliğini düzenlemekteyiz. 'O'nu oku, O'nu yaşa' temalı siyer sınavımız, Türkiye geneli olup, katılmak isteyen herkesi kapsamaktadır. Siyer sınavına katılıp yeterli puanı elde eden katılımcılarımıza başta umre ödülü olmak üzere 2 bin ödül verilecektir. Katılımcılarımıza şimdiden başarılar dileriz." dedi.

Herkesi bu sınava katılmaya davet etti. 4 kategoriden oluşacak sınavın her kategorisi için birer kitap hazırlandığını söyleyen Aydın, sınava katılacakların bir an önce sınav sorularının çıkacağı kitaplarını alıp okumaları tavsiyesinde bulundu.

Ağrı’da Siyer sınavı için kayıt yapılacak yerler içinde açıklamalarda bulunan Yılmaz;Vali konağı caddesi Anadolu işmerkezi kat 2 no:8 Mustazaflar Cemiyeti Ağrı şubesi irtibat : 0534 540 38 69

Ve http://www.siyersinavi.com/ adresindende online olarakta kayıt yaptıra bileceklerdir.

Son Güncelleme: 16.12.2017 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
abdulkadir tokay 2018-02-17 13:55:47

iyi bir sınav ALLAH RAZI OLSUN