21 Kasım 2020 Cumartesi 18:57
Soğuk Hava Nedeniyle Ağrı'da Yüzlerce Mezar Kazıldı

Kış mevsiminde toprağın donduğu Ağrı'da yüzlerce mezar hazırlandı

Şehir mezarlığında, Ağrı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Mezarlıklar Amirliği ekipleri kış öncesi hummalı çalışmalarını sürdürüyor.

Mevsim şartları ağırlaşmadan mezarları hazır eden ekipler, soğuklarda vatandaşların mağduriyet yaşamaması için çabalıyor.

450 dönüm alana sahip Ağrı Şehir Mezarlığında ekipler 200'e yakın mezarın hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Ağrı Belediyesi tarafından defin işlemleri sırasında cenaze yıkanması başta olmak üzere, taşınması ve defin sırasında kullanılan malzemelerin teminine kadar tüm hizmetler ücretsiz karşılanıyor.

Ağrı Belediyesi Şehir Mezarlığı Amiri Ali Asker Bozan, yapılan işlemlerden dolayı vatandaşların kendilerine dua ederek mezarlıktan ayrıldığını belirtti.

Ali Asker Bozan, "Şehir Mezarlığı 450 dönüm alana sahip. Cenaze esnasında, cenaze sahipleri hiçbir şeye dokunmadan işte mezarın kazılması, cenazenin defin edilmesi, kefenlenmesi gibi bütün cenaze işlemlerini Belediye tarafından ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Halkımıza yardımcı olduğumuz ve işlemleri gerçekleştirdiğimizden dolayı mezarlıktan dua ederek ayrılıyorlar." dedi.

Toprağın donması nedeni ile kış mevsiminde halkın cenazelerini defin sırasında zorluk yaşamaması için şimdiden tedbirlerini aldıklarını kaydeden Bozan, "Doğu Anadolu Bölgesi genelinde ve ilimizde kış mevsimi çetin geçtiğinden dolayı birim olarak şimdiden tedbir alıyoruz. Kış mevsiminde hava sıcaklığı yaklaşık eksi 40-50 derece olarak ölçülmekte ve haliyle toprak donmakta. Biz de kış mevsimi şartları ağırlaşmadan 200'e yakın mezar yerimizi kazıp halkımızın hizmetine sunuyoruz. Halkın maneviyatını düşünerek ve bir psikolog gibi hareket ediyoruz, acılarını paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızın 188 Cenaze hattını aramaları yeterli oluyor, ondan sonrasını bizler hallediyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.