20 Kasım 2020 Cuma 19:54
Sokağa Çıkma Yasağı Başladı! Peki Kimler Ne Zaman Çıkabilecek

Ağrı'da Sokağa Çıkma Yasağı Başladı!

Ağrı Valiliği İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile bu gün sokağa çıkma yasağını uygulamaya başladı. 

Peki Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman başlıyor? Bugün sokağa çıkma yasağı var mı, hangi gün başlıyor? İşte, kısıtlama saatleri

Tedbirler kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması yarın başlayacak. Buna göre, tüm illerde yarından itibaren 65 yaş ve üzeri kişiler 10.00-13.00, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı bireyler ise 13.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilecek. Bu kişiler, belirtilen saatler dışında sokağa çıkamayacak. Çalışanlar, iş yerleriyle illiyetlerini gösteren çalışma, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz etmeleri halinde kısıtlamadan muaf olacak.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ SAATLERDE OLACAK?

Ayrıca hafta sonları tüm kesimler sadece 10.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirindeki kurum ve kuruluşlar kısıtlamadan muaf olacak ve hizmet vermeye devam edecek.

Bu doğrultuda 21 Kasım Cumartesi saat 20.00'den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00'a kadar, 22 Kasım saat 20.00'den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Yeni bir karar alınıncaya kadar hafta sonlarında da uygulama bu şekilde sürecek.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı süreler içerisinde vatandaşların özel araçlarıyla şehir içi ya da şehirler arası seyahate çıkmamaları esas olacak.

Vatandaşların yoğun bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokaklar, ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma durakları gibi alanlarda uygulanan sigara içme yasağı, İl ve İlçe Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca genişletilebilecek.

İl Umumi Hıfzıssıhha kurullarınca, yerel yönetimler tarafından şehir içi toplu ulaşım araçlarındaki yoğunluğu azaltacak, seferlerdeki seyrekleşmeyi sağlayacak şekilde başta sefer sayılarının artırılması olmak üzere her türlü tedbirin alınması sağlanacak.

Peki, İçişleri Bakanlığı son genelgesine göre sokağa çıkma yasağı hangi gün saat kaçta başlıyor, bugün yasak var mı? İşte, hem yaş grupları için, hem de genel hafta sonu sokağa çıkma yasağı için belirlenen saatler ve başlayacağı gün...

İŞTE 20:00 İTİBARİYLE BAŞLAYAN YASAKLAR

20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlaması saat 20:00 itibariyle başladı. 20 yaş altı gençler, bugünden itibaren sadece genelgede belirtilen saatlerde sokağa çıkabilecek.

Restoranlar için getirilen kısıtlama da bugün 20:00 itibariyle başlayan yasaklar arasında yer alıyor. Restoranlari, bu saatten itibaren paket servis ile hizmet verecek.

BUGÜN SAAT 8'DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLIYOR MU?

Birçok vatandaş, 'sokağa çıkma yasağı hangi gün başlıyor, bugün sokağa çıkma yasağı var mı' sorularının yanıtını araştırıyordu. Peki, bugün saat 20:00'de sokağa çıkma yasağı başlıyor mu? Hayır, hafta sonu sokağa çıkma yasağı bugün başlamıyor. Yarın, yani Cumartesi akşamı saat 20:00 itibariyle kısıtlama başlayacak.
İşte, tedbir ve kısıtlamalar ile ilgili tüm merak edilenler ve yaş grupları ve işletmelere göre saat saat yasaklar...

BAKAN KOCA'DAN SON DAKİKA PAYLAŞIM: SOKAK KISITLAMASI YARIN

İçişleri Bakanlığı koronavirüse karşı son tedbirlerle ilgili genelgeyi yayımladı. Buna göre, hafta sonları saat10:00-20:00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat ve tedarik zincirleri bu kısıtlamadan muaf tutulacak.

Koronavirüs (Covid19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından Bakanlığı koronavirüs salgını yeni tedoluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığı yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

SON DAKİKA: ARTAN CORONA VİRÜS VAKA SAYILARI İLE BİRLİKTE...

2020 yılı içerisinde tüm Dünya'yı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılımında/bulaşında son dönemlerde tüm ülkelerde artış yaşandığı görülmektedir. Özellikle Avrupa kıtasında bulunan ülkelerde salgının seyrinde çok ciddi yükseliş olduğu ve salgınla mücadele kapsamında birçok yeni tedbir kararları alınarak uygulamaya geçildiği izlenmektedir.

Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.

Son Güncelleme: 20.11.2020 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.