04 Temmuz 2020 Cumartesi 16:33
Suriyeli kadının cenazesini Ağrı Belediyesi Vatanına Gönderdi

8 yıldır Ağrı’da yaşayan Suriyeli kardeşler, anneleri vefat edince cenazesini ülkelerinde defnedebilmek için Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’a ulaştı. Cenazelerini kendi ülkelerine götürmek isteyen kardeşlerin talebi karşısında duygusal anlar yaşayan Başkan Sayan, gerekli tüm işlemleri yaparak annenin cenazesini, ülkesi olan Suriye’ye gönderdi.

Vatan toprağının bambaşka olduğuna vurgu yapan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Bunlar Suriyeli kardeşlerimiz. Uzun süredir Ağrı’da yaşıyorlar. Bugün anneleri hakkın rahmetine kavuştu. Cenazelerini Suriye’ye götürmek istiyorlar. Demek ki insanın toprağı bambaşka bir şeydir.

Allah kimseyi vatansız bırakmasın. 8 yıldır burada yaşamalarına rağmen kendi cenazelerini Suriye’ye götürmek istediler. Bizde Ağrı Belediyesi olarak yardımcı olduk ve gönderdik. Başları sağ olsun. Elimizden gelen yardımı yaptık ama gerçekten çok üzüldüm. Yani gelip bana biz cenazemizi Suriye’ye götürmek istiyoruz demeleri beni derinden etkiledi. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Gurbetteki, vatan dışındaki ölümün ne kadar zor olduğunu artık hepimiz anlamalıyız. Buradaki ağıtları da duyuyorsunuz. Allah rahmet etsin. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Allah bizi de vatansız bırakmasın“ ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 04.07.2020 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-07-04 17:22:00

Kendi vatandaşından bi haber varsa yoksa suriyeli SHOW yapma

Avatar
Hamzaaa 2020-07-07 15:25:36

Reklamlarrr