25 Kasım 2020 Çarşamba 16:37
Tandoğan Topçu "Kur'an'ı Kerim'de Baba Örnekleri" Semineine Katıldı!

Müftü Topçu, "Kur'an'ı Kerim'de Baba Örnekleri" konulu seminere katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan "Sosyal Medyada Aile Eğitimleri" kapsamında Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Merkezi tarafından çevrimiçi seminerler düzenlendi.

Proje kapsamında bu hafta "Kur'an'ı Kerimde Baba Örnekleri" konusuyla düzenlenen çevrimiçi seminerin konuşmacısı, Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu oldu. ADRM koordinatörü Nuri Arslan'ın açılış konuşması sonrası İl Müftüsü Topçu, Kur'an'da peygamberlerin evlatlarıyla olan ilişkilerinden örnekler vererek şunları kaydetti:

"Cenabı Hak buyuruyor ki "Gemi, dağlar gibi dalgalar arasında onları götürüyordu. Nüh, ayrı bir yere çekilmiş olan oğluna, "Yavrucuğum, bizimle beraber sen de bin, inkarcılarla birlikte olma" diye seslendi. O, "Ben, kendimi sudan koruyacak bir dağa sığınacağım" dedi. Nuh, "Bugün Allah'ın rahmet ettikleri hariç, O'nun azabından korunacak hiç kimse yoktur" dedi. Derken aralarına dalga giriverdi de oğlu boğulanlardan oldu."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.