18 Mayıs 2017 Perşembe 22:11
Tarihi İshak Paşa Sarayı Ramazana Hazırlanıyor

Doğubayazıt Belediyesi, yılda yaklaşık 100 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ilçedeki tarihi İshak Paşa Sarayı çevresi ile saraya ulaşımı sağlayan yolun saraydan ilçe merkezine kadar olan 7 kilometrelik kısmında iyileştirme, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları başlattı.

Ziyaretçilere en iyi hizmeti sunmak amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde yol tamamen ağaçlandırıldı. Saray çevresine yürüyüş yolu ile turistler ve doğa sporcularına dinlenme imkanı sunacak kameriyeler yapıldı. Ayrıca, yolun bazı noktalarına modern otobüs durakları yerleştirildi.

Doğubayazıt Belediyesi Ulaştırma Müdürü Mustafa Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeyi hem ramazan ayına hem de turizm sezonuna hazırlamak için gayret gösterdiklerini söyledi.

- "Ziyaretçiler, ilçenin yenilenen yüzüyle karşılaşacak"

Havanın ısınmasıyla çalışmalarını hızlandırdıklarını anlatan Şahin, "Ramazanda ve yaz sezonunda birçok turist kafilesinin ilçemize gelmesini bekliyoruz. Biz de ziyaretçilerimize ilçemizin yenilenen yüzünü modern otobüs duraklarıyla göstermek istiyoruz." dedi.

Temizlik Şirketi Müdürü Kadir Issı da İshak Paşa Sarayı'na ulaşımı sağlayan yolun "Arnavut kaldırımı" tabir edilen bölümünden adliye binası önüne kadar olan kısmını kapsayan büyük bir "bahar temizliği" çalışması başlattıklarını söyledi.

Yeşillendirme ve yol yenileme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Issı, "Çalışmamız, yoldaki bütün hafriyatın kaldırılması şeklinde devam ediyor. Çalışmalarımızı inşallah bir haftada bitirip, saray yolunu adına yakışır bir hale getireceğiz." diye konuştu.

tarihi-ishak-pasa-sarayi-ramazana-hazirlaniyor.jpgtarihi-ishak-pasa-sarayi-ramazana-hazirlaniyor-001.jpgtarihi-ishak-pasa-sarayi-ramazana-hazirlaniyor-002.jpgtarihi-ishak-pasa-sarayi-ramazana-hazirlaniyor-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.