29 Ağustos 2022 Pazartesi 10:43
TDF'nin Ağrı Dağı tırmanış programı başladı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla, Türkiye'nin Çatısı olarak bilinen Ağrı Dağı'na tırmanış etkinliği düzenledi. 30'u yabancı olmak üzere 100 kişilik dağcı grubu Doğubayazıt'a gelerek tırmanış için hazırlıklara başladı. Burada hazırlıklarını tamamlayan dağcılar

koordinesinde bir araya gelen 100 kişilik dağcı grubu, Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışına başladı.

TDF tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ağrı Dağı'na tırmanış programı düzenlendi. 30'u yabancı 100 kişilik dağcı grubu Doğubayazıt ilçesinden minibüslerle Çevirme mezrasına geldi. Burada hazırlıklarını tamamlayan dağcı grubu, 3 bin 200 metrede bulunan ilk kamp alanına ulaşmak için yürüyüşe başladı. 30 Ağustos'ta zirveye ulaşmayı hedefleyen dağcılar, zirvede Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okuyacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.