06 Mart 2014 Perşembe 23:53
Tema Vakfı'n dan Yerel Yönetimlere Çağrı

Tema Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Fatih ÜÇGÜN seçim sürecinin başladığı bu günlerde kenti ve ülkesi için çalışmaya aday olan tüm adaylara çevre konusunda önemli bir çağrıda bulundu. 

 

 Ayrıca sağlıklı ve dengeli bir çevre de yaşam hakkı ile nasıl bir kent istediğimiz aslında nasıl bir hayat sürmek istediğimizle doğrudan ilişkili açıklamalarda yaptı. 

 

Tema Vakfı Ağrı İl Temsilcisi Fatih ÜÇGÜN yerel yönetimlere aday herkese şu çağrıda bulundu.

 

 “Dünya nüfusunun büyük kısmını barındıran kentler günümüzde içtiğimiz sudan, soluduğumuz havaya kadar olan temel ihtiyaçlarımız ve yaşam kalitemiz üzerinde kilit bir rol oynuyor. Kentler, yaşam alanlarımız, tüketim ve yaşam biçimlerimizi belirleyen temel unsurlara dönüştüler. Dolayısıyla, nasıl bir kent istediğimiz aslında nasıl bir hayat sürmek istediğimiz ile doğrudan ilişkili bir hale geldi.

 

 Bu sebeple TEMA Vakfı olarak, yerel yönetimlerin Anayasamız ile garanti altına alınan “sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkı” konusunda çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. 

 

 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı olacak adaylara, TEMA Vakfı olarak, en temel hakkımız olan sağlıklı bir çevrede yaşamak için bazı taleplerimizi iletmek istiyoruz: 

 

1. Tarım arazilerinin korunması 

2. Doğal ve kültürel kimliklerin korunması 

3. Yeşil alanların korunması 

4. Atık yönetimi ve çevrenin korunması 

5. İklim değişikliğine uyum sağlanması 

6. Sürdürülebilir ulaşımın geliştirilmesi 

7. Kentsel altyapının geliştirilmesi 

8. Kentlerin sağlıklı gelişmesi 

9. Paydaşların karar süreçlerine aktif katılımının sağlanması 

10. Kırsal kalkınmanın desteklenmesi 

11. Ekolojik okuryazar belediyelerin oluşturulması

Son Güncelleme: 06.03.2014 23:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.