20 Şubat 2020 Perşembe 09:28
Topçu'dan Lise Öğrencilerine Dünya ve Ahiret Dengesi Semineri

Farklı okullarda ve günlerde “Dünya ve Ahiret Dengesi” konusunu anlatmak için öğrencilerle bir araya gelen Müftü Topçu seminerlerinde şu ifadelerde bulundu; “Allah’ın birbirinden kesin sınırlarla ayrılmamasını istediği şeylerden biri de dünya ahiret ilişkisidir.

Dünyayı ahiretten kopardığınızda, hırs insanın gözünü bürüyecek, hak mefhumu kaybolacaktır. Ahiret adalettir, insanın dünyada yaptıklarından hesap vereceğini bilmesi, adil davranışın en büyük garantisidir.

Dünya hayatının geçici olduğunu, aldatıcı olduğunu sık sık vurgulayan Kur’an-ı Kerim hiçbir zaman boş vermişliği ve dünyadan el etek çekmeyi de bize öğütlemez. 


Hayatın her alanında olduğu gibi Kur’an-ı Kerim insanı bu alanda da dengeye davet eder. Bizlerde hayatımızı itidal üzerine yaşamalı ve her anımızda dengeyi gözetmeliyiz.”


Seminer sonlarında öğrencilerin sorularını cevaplandıran Müftü Topçu, öğrencilere “Cami ve Hayat” isimli kitap hediye etti.

Son Güncelleme: 20.02.2020 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.