25 Mart 2018 Pazar 12:09
Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç'tan Öğretmene şiddet tepki

Patnos ilçesine bağlı Aktepe köyünde Bıçaklanan Okul Müdürü Yusuf Vural'a yapılan saldırıya tepkinler dinmiyor. 

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç yaptığı basın açıklamassında, Son zamanlarda özelde öğretmene genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarına sıkça rastlar olduk. Her olay sonrası yetkilileri gerekli tedbirleri almak üzere göreve davet ettik. Ödemiş’te yaşanan menfur olay sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sosyal medyada düzenlenen #ÖğretmeneŞiddeteHAYIR etiketi trend topik olmuş, Müsteşar Sayın Yusuf Tekin bakanlık olarak tedbirler alınacağı yönünde açıklama yapmıştı. Aradan geçen iki aylık sürede hiçbir mevzuat düzenlemesi hayata geçmedi. Mevzuat ile ilgili düzenlemeler yapılmadığı sürece her olayın sorumlusu olarak yetkili makamları gördüğümüzü tekraren bildiriyoruz. 

İğneyi birazda kendimize, öğretmenlere batırmalıyız. Olayı duyar duymaz tepki vermiyorsak, bir yerlerden tepki verin direktifi gelmeden sosyal medya hesaplarımızda paylaşmıyorsak, biz daha çook sırtımızdan bıçaklanırız. 

Dün öldük, bugün yaralandık, yarın için tedbir alması gerekenler sadece kınama mesajı atıyor ve arkadaşlar kınayın diyorsa bu iş daha çok sürer. Dün Ayhan hocayı toprağa verdikten sonra veya bugün Yusuf hocayı yoğun bakıma kaldırdıktan sonra ne değişti, ne değişecek? 

Kaç arkadaşımızı hastanede ziyaret edeceğiz, kaç arkadaşımızı öğrenci-veli saldırısı ile toprağa vereceğiz. Adım adım sıra sana bana geliyor öğretmenim. Gördüğün gibi Ödemiş ile Aktepe aynı. Birbirinden hiçte uzak değil. 

Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz: Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Onları daha güzel bir geleceğe hazırlamak için en az sizler kadar istekli olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Takdir edersiniz ki eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz; öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. 

Cuma günü Patnos Aktepe YBO'da yaşanan olayın son olay olmasını, sırtından bıçaklanarak yaralanan Yusuf Vural hocamıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. 

Öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyu gündemine gelmemeyi umut ediyoruz. 

Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. 
 

Saygılarımızla... 

Türk Eğitim-Sen Ağrı Şube Yönetimi adına 

Erhan KILIÇ 

Şube Başkanı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.