25 Mart 2021 Perşembe 23:13
Türk kızılay Ağrı Şube Afet Timleri Afete Hazır

153 yıllık tarihinde ülkemiz de ve yurt dışında meydana gelen afetlerde müdahale faaliyetlerini aralıksız sürdüren Türk Kızılay;

Kendi bölgelerinde meydana gelebilecek olası bir afet ve acil durumda müdahale faaliyetleri içerisinde yer alan şubelerinin yapısı, hizmetleri, faaliyet kapasitelerinin desteklenmesi, arttırılması, yerelde yararlanıcıların bulunduğu bölgelerin beklenti ve ihtiyaçlarına göre yapılanması gerekliliğinden hareketle 81 ile ve ilçede bulunan Türk Kızılay Şube Başkanlık ve Temsilciliklerine yönelik olarak Genel Merkez Yönetim Kurulunun desteği ile Şube Segmentasyon Çalışmalarına başlamıştır.

Segmentasyon çalışmaları kapsamda Ağrı Şube Başkanlığı personel ve gönüllülerinden oluşan 2 ekip olmak üzere toplamda 14 kişiye 22 Mart-25 Mart 2021 tarihleri arasında Afet Yönetimi Direktörlüğü Uzman Eğiticileri tarafından Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimleri verilmiştir.

4 günlük Afete Hazırlık ve Müdahale Eğitimi kapsamında Afet Timleri; ilk üç gün teorik eğitiminde Kızılay Kızılhaç Tarihçesi, Afet Yönetim Sistemi ve Türk Kızılay Rolü, Afet Haberleşme Sistemleri, Afetlerde İhtiyaç Tespiti, Beslenme Hizmeti, Barınma ve Kamp yönetimi, Afetlerde Psikososyal Hizmetler, Doğada Yaşam Becerileri, Afetlerde Güvenlik ve Davranış Kuralları programın 4. Gün ise kendilerine verilen senaryo kapsamında saha uygulama çalışmaları, çizim ve sunumlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak belgelerini almışlardır.

Son Güncelleme: 25.03.2021 23:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.